24 elokuuta 2022

MUUTOKSIA LASTENHUONEESSA

 Lastenhuoneessa on tapahtunut kevään ja kesän aikana muutamia muutoksia, jotka kyllä muutti huoneen tunnelman lämpimämmäksi. Maalasin seinät samalla sävyllä kuin vierashuoneen. Kun inspiraatio maalaamiseen tuli, mietin vain, että onneksi en ehtinyt keväällä ostettua seinävalaisinta ruuvata seinään kiinni, niin ei ole niin paljon irrotettavaa maalauksen tieltä. Nimittäin tähän huoneeseen on varmasti eniten ruuvattu seiniin naulakoita ja tauluhyllyjä sekä kiinnitetty tauluja. 

 

 

 

Lattialla olevalle patjalle on kiva istahtaa lukemaan kirjoja. Tuon patjan hankin aikoinaan terassille pehmusteeksi H&M homesta.

 

 

Osa lastenhuoneen tauluista meni vierashuoneeseen.

 

Yritin karsia lelukoreja ja laatikoita vähemmäksi ja hankin sängyn kanssa samaa sarjaa olevan sängynaluslaatikon. Sinne uppoaa runsaasti leluja. Siellä on nyt junarata, schleich eläinhahmot, legot ja jotain yksittäisiä leluja.

 

Leikkikeittiö ruokineen siirtyi vieras-/leikkihuoneeseen.

 

Niin ja keväällä hankin myös paremman valaisimen tähän huoneeseen, ihastuin siihen miten eteiseen hankitut samanlaiset plafondit valaisivat tilan niin hyvin joka nurkkaa myöten, ja nyt näkee leikkiä ja lukea aivan erilailla. Ennen täällä oli siis huonosti valaiseva riippuvalaisin. Tuo valaisin on Le Klintin plafondi ja ehkä se pienempi koko.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

21 elokuuta 2022

KESÄLOMA KUVINA


Ensimmäinen arkiviikko kesäloman jälkeen takana ja se sujui hyvin. Tässä vielä palasia 2 kuukauden kesälomasta valokuvin, mitä kaikkea sitä lomalla tulikaan tehtyä?

Me käytiin monta pientä miniretkeä ja pari lomareissua, toinen oli yhden yön reissu ja toinen oli kahden yön reissu. Minun mielestä kaikki lyhyet retket sen enempää suunnittelematta on niitä parhaita, niistä jää ihania muistoja ja on helppo toteuttaa kotoa käsin. 

 

 • mm. kävimme tivolissa pari kertaa
 • leikkipuistossa ja pyörälenkeillä
 • meillä oli A:n serkkuja yökylässä
 • oli juhlia, sukujuhlat, rippijuhlat ja synttäreitä 
 •  kävimme rannalla useasti
 •  kaupungilla torilla pomppulinnassa ja jäätelöllä
 • käytiin koko perheen lomalla Helsingissä parin yön verran ja tänä vuonna kävimme Linnanmäellä
 • yhden yön minireissu Lopelle
 •  A kävi kahdella heppaleirillä sekä melkein joka viikko ratsastustunnilla
 • Outokummussa Vanhalla kaivoksella leikkipuistossa
 • Useasti munkkikahveilla ja mehulla Bunkkerimuseolla
 • maalasin kaksi huonetta kotona
 • ravintolassa siskojeni kanssa
 • nautittiin lämpimistä kesälomapäivistä kotona omalla pihalla uiden, trampalla pomppien ja ollen  

A:n toiveesta viimeisellä loma viikonlopulla kävimme ensiksi kahdestaan kaupungilla. Torilla jäätelöllä ja lelukaupassa katselemassa leluja. A haaveili pomppulinnasta, mutta sitä ei valitettavasti enää torilla ollut.

Ja sitten sunnuntaina A sanoi: äiti, haluaisin mennä piknikille autolla, niin että otetaan kahvit ja eväät mukaan. No totta kai tuollainen toive pitää toteuttaa ja niinpä otimme viltin ja eväät mukaan ja suuntasimme niemen kärkeen koko porukalla retkelle <3.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

 

17 elokuuta 2022

”AULAN” SISUSTUSTA

 Eteisen ja olohuoneen välinen tila, oisko se aula oikealta nimeltään, on ollut jotenkin tosi hankala vähän käyttämätön tila meillä. Aiemminhan siinä oli alkuun kymmenen vuotta sitten kaappi, sitten muutaman vuoden siinä oli leikkiteltta. No joka tapauksessa tämä aika suuri tila, ruokapöydän lähettyvillä, ei ole oikein löytänyt mieleistä käyttötarkoitusta ennen kuin sain alkukesästä idean siirtää mustavalkoinen taulukollaasi tuolle seinälle. 

 

Taulukollaasin jatkoksi siirsin olohuoneesta kiikun aulaan ja tykkään, nyt kiikku sai enemmän tilaa ympärille, mitä se tarvitsi, ja tälle tilalle tuli käyttöä. Ja nyt se on yksi lempparipaikoista kotona. 

 

Seuraavan lomamatkan jälkeen taidan täydentää taulukollaasia, sillä siitä puuttuu vielä muutamien viimeisten lomamatkojen kuvat. Ainakin Riian ja Etelä-Afrikan matkoilta puuttuu kuvat. Tai joo, kahden lomamatkan jälkeen saan neljännen rivin täyteen. Seuraava matka onkin jo suunnitteilla, kunhan vaan saadaan vapaapäivät sopimaan yksiin, niin voitaisiin käydä kaupunkilomalla. Se onkin sitten meidän perheen ensimmäinen lomamatka ulkomaille.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

13 elokuuta 2022

LEIKKIHUONEEN UUSI ILME

 Silloin tietää olleensa lomalla jo tarpeeksi kauan kun innostuu maalaamaan muutaman huoneen, sillä aiemmin maalausurakka on tuntunut aivan liian työläältä (ruuvata naulakot ja ottaa taulut ja muut seinältä ensin pois). Vihdoin sain aikaiseksi maalata lämpimällä vaalean beigellä sekä A:n huoneen että tämän nykyisen leikki-/vieras-/työhuoneen. Mietin vain maalatessa, miksi olen edes valinnut meille harmaansinistä sävyä, koska eihän meillä ole mitään harmaata ja kylmää sävyä missään muualla? 

 


Niin ihana kun sama sävymaailma jatkuu nyt punaisena lankana huoneesta toiseen <3. Sävyn nimeä en enää muista, otin rautakaupasta pari sävyä ja niistä toisen lopulta maaliin valitsin.

 


Leikkihuoneeseen laitoin teltan ja leikkikeittiön ruokatarvikkeineen sekä muutaman taulun, mitkä olivat aiemmin A:n huoneessa. Tammiset kehykset käyvät ihanasti beigeen sävymaailmaan. 

 


Tästä huoneesta tuli niin kaunis mun mielestä nyt, ihana tunnelma. Ja muutokseen ei tarvinnut kuin ostaa maalipytty, muuten kaikki tavarat on vain vaihtanut kotona paikkaa huoneesta toiseen.

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin