31 joulukuuta 2021

16 KUVAA JOULUN SISUSTUKSESTA

 

16 valokuvaa joulukuulta. Niin ihanan rentouttava joulu ja koko joulukuu takana. Ei kiirettä eikä melskettä. Sopivasti menoa ja lapsen tuomaa joulun taikaa ja jännitystä. Joulukuu on kyllä yksi lempikuukausistani.

Joulukuulle mahtui yksi miniloma Helsingissä, joulukonsertti ja kauneimmat joululaulut, jossa A pääsi soittamaan serkkujen kanssa, sekä jouluaatto mummolassa muutamien sisarusten ja heidän perheiden kanssa.

Ainakin kolme kertaa pipareiden leivontaa koristeluineen, luistelua, lumisadetta, karjalanpiirakoiden tekoa ja herkuttelua. Lepoa ja kotoilua. Ollaan nukuttu varmaan joka aamu 10 saakka joululomalla. Toki hieman myös sairastelua ja peruuntunut miniloma.


 

Tänään osa meistä lähtee A:n mummolaan maalle yökylään raketteja pakoon. Kaksi pelokasta koiraa, joten kotona ei voi olla (täällä aivan kamala pauke ainakin edellisinä vuosina ollut).

 

Upeaa vuoden viimeistä päivää!

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

24 joulukuuta 2021

RENTOUTTAVAA JOULUA!

 

 

Ensimmäinen lahja on tuotu kuusen juurelle aamua varten, joulusukkaan kirjoitettu kirje tontulta ja etuovelta viety tontun kirjeet talteen. A on odottanut kolme viikkoa karkkikepin syömistä kun sanottiin että jouluaattona saa sitten syödä. Päivittäin hän on kysynyt, joko nyt on jouluaatto? Kylläpä hän on ollut kärsivällinen! Huomenna sitten saa aamupalaksi karkkia.

 


 

Minulla oli tänään sittenkin töitä, mutta toisaalta ei ollut muutakaan tekemistä suunniteltu tähän kuin karjalanpiirakoiden teko. Iltapäivästä tein sitten noin 30 piirakkaa. Ai että miten herkullisia niistä tuli. Joulun ja ensi viikon ruokaostokset tilasin aamuksi kotiin toimitettuna, niin ihana kun ei ole tällä viikolla tarvinnut kaupoissa käydä. 

 


Tai kukkakaupassa kävin. Kävin jouluksi ripauksen punaista kotiin kukkien muodossa. Tein jouluisen kukkakimpun jouluruusuista, amarylliksestä, havuista, neilikoista ja eukalyptuksesta. Jouluruusut ovat niin kauniita leikkokukkia. 
Tämä joulua edeltävä aika on ollut niin ihanaa ja jotenkin rauhallista. Sunnuntaina kävimme vielä kauneimmissa joululauluissa, kun A pääsi soittamaan siellä serkkujen kanssa. Ihanan rentouttava ja kutkuttava joulun odotus ollut, ja tämä viikkokin on mennyt rauhallisesti ilman mitään kiirettä. Tällä lailla sen pitää mennäkin.

 


Ihanaa ja rentouttavaa joulun aikaa!

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

19 joulukuuta 2021

MITÄ MEILLÄ JOULUNA SYÖDÄÄN?

 


Leivoin eilen joulun ajaksi (jos niitä nyt edes sinne asti riittää) sahramipullia. Pullien lisäksi meillä on herkkuina joulutorttuja, suklaata ja karkkia. Ja pipareita koristeltuina tehdään taas joku päivä pieni satsi lisää, kun pakkasessa on vielä itse tehtyä taikinaa.

 

Ruokana meillä on pieni kinkku, karjalanpaistia, perunoita, lanttulaatikkoa, päärynä-granaattiomena-juustosalaattia, saaristolaisleipää ja karjalanpiirakoita.  Vain niitä meidän suosikkeja jouluruuista ja mitä mielellään söisi muulloinkin. Ehkä teen riisipuuroa ja luumukiisseliäkin.

 

Koska leipominen on niin rentouttavaa ja aikaakin on, teen karjalanpiirakoita ja lanttulaatikot itse. Kolmelle ei kummoista satsia tarvitse tehdä niin siinä ei kauan mene. A on myös todella innokas leipuri, niin taidetaan ensi viikolla tehdä karjalanpiirakoita yhdessä.


 

Eli varmaankin hyvin perinteiset jouluruuat ja herkut meillä, mutta niistä me tykätäänkin.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin