28 syyskuuta 2018

SUUSSA SULAVA PUMPULIKAKKU JA KYLÄILYSTÄSyksyisin se aina iskee, nimittäin inspiraatio leipomiseen. Viime lauantaina häärin keittiössä pari tuntia. Leivoin ohrarieskoja, pumpulikakkua, porkkanapiirakkaa ja pizzaa. Herkutteluun, ruuaksi ja vierasvaraksi pakkaseen.
 
Meille saa aina tulla kylään ja yllätysvierailut on erittäin tervetulleita. Aina ei ole pakkasessa edes jäätelöä tarjota vieraille ja silloin mennään kahvilla ja vaikkapa hapankorpulla. Nyt on sitten taas vähän kahvileipää pakkasessa (ennen kuin ehdin itse syödä kaikkea :)), joten tervetuloa kylään vaan.
 
 
 
Modernisti Kodikas -Kerttu kirjoitti vähän aikaa sitten hyvän postauksen liittyen kotihäpeään. Mikä on mielestäni niin turhaa! Jos kylään mennään niin eihän sinne mennä sisustusta ja kotia arvioimaan, vaan vaihtamaan kuulumisia jne. Yleensähän vieraat ovat ystäviä. Niiden edessä jos kenenkään voit olla täysin avoimena. Mitä se haittaa jos on kaaos kotona? Eikö yleensä siinä tilanteessa pieni kahvihetki kaaoksen keskellä ystävän kanssa tee vain hyvää? Meidän lapsuudenkodissa kyläiltiin paljon ja meillä kävi paljon vieraita. Samaa jatkuu edelleen meidän kodissakin. Meille saa aina tulla ja saatamme itsekin mennä pienellä varoitusajalla kylään.
 
Meillä käy myös välillä viikoittain aivan uusia ja tuntemattomia ihmisiä kotonamme (asiakkaitani). Välillä on enemmän kuin tarpeeksi villakoiria näkyvillä ja koirat lelut sikin sokin, mutta se on elämää eikä kuule haittaa lainkaan. Meillä on muutenkin aina kunnon vastaanotto ovella. Kaksi pientä kirppua hännät heiluen odottaa vierailta huomiota ja rapsutuksia.  Siinä ainakin tunnelma rentoutuu!
 
 
 
Tuo kuvissa oleva  pumpulikakku on niin parasta kahvikakkua. Olen aiemmin jo kirjoittanut ohjeen tänne blogiin ja tässä linkki reseptiin: suussa sulava pumpulikakku.
 
Täällä suunnataan parasta aikaa junassa viikonlopun viettoon Tampereen suunnalle. Meillä on joka vuotuinen opiskeluaikaisen tyttöporukan yhteinen viikonloppu edessä ♥. Ihanaa viikonloppua!

22 syyskuuta 2018

MITEN SYKSY NÄKYY OLOHUONEEN SISUSTUKSESSA

Villa h, olohuone, ruokailutila, sisutusinsiraatio, klassinen koti, moderni sisustus
Villa h, olohuoneen sisustus, klassinen koti,
villa h, valkoiset ruusut, olohuoneen sisustus, ruokailutila
 
Syyskuu aloittaa syksyn ja ajattelin kirjoittaa miten syksy näkyy olohuoneen sisustuksessa vai näkyykö se lainkaan? Olen tunne sisustaja, enkä niinkään vuodenaikojen mukaan tekstiilejä ja mattoja vaihtava sisustaja. Sisustan nykyään hitaasti ja harkiten. Punnitsen vaihtoehtoja ja mietin pitkään mikä on meille sopivin tuote. Sillä jos jotain ostan, niin haluan sen kestävän monia vuosia.
 
Miten se syksy sitten näkyy sisustuksessa jossa samat lempisohvatyynytkin ovat kesät talvet sohvalla? Ehkä se näkyy siinä kodin tunnelmassa, mitä ei kumminkaan saa vangittua valokuviin sekä leikkokukista. Sytyttelen kynttilät usein jo aamusta. Ja leikkokukkia meillä on lähes aina. Rakastan kukkia ja ilman niitä en osaa olla.
 
Villa H, banaanipuu, pholc tage valaisin, stingray keinutuoli,
Villa H, syyskimppu,, jonathan adler maljakko
andtradition, formakami, villa h, flos ic valaisin, abstarkti taide, maalaus, tolix
ollohuoneen syksyinen sisustus, syyskimppu, stingray keinutuoli,

 
 
Suosin kotona luonnonläheisiä ja neutraaleja sävyjä. Hektisessä arjessa ja kotona työskennellessä sisutuksella on niin suuri merkitys omaan jaksamiseen ja rentoutumiseen. Tykkään siksi että kotona on harmoninen ja rauhoittava tunnelma. Rakastan ja ihailen kumminkin muilla loistavaa värienkäyttöä sisustuksessa mitä meillä ei niinkään näe. Olen käynyt niin monessa inspiroivassa ja värikkäässä kodissa.
 
 
Minulle sisustuksessa on tärkeää se, että on viihtyisää ja että silmä lepää, katsoo sitten minne suuntaan tahansa kotona. Syksyn värit ja vuodenajan vaihtuminen loistaa suurten ikkunoiden kautta puutarhasta ja luonnosta sisälle olohuoneeseen.
 
Seuraa Villa H: 
 

 

18 syyskuuta 2018

TYÖHUONEEN SYYSSISUSTUS


Villa H, työhuoneen sisustus, beni ouarain matto, sinnerlig sohva ikea
Villa H, chihuahua, koira
Villa H, työhuoneen sisustus, drop-tuoli, skagerak työpöytä,

 
Miltä työhuoneessa näyttää kesän jälkeen?
Kurkataanpa nyt työhuoneeseen, sillä pientä muutosta on kesän jäljiltä tapahtunut. Kesän ajaksi työhuoneeni aina tyhjenee, kun osa kalusteista siirtyy terassille. Niinpä kesällä tuli tehtyä aika usein töitä  ruokapöydän äärellä kuin myös sohvalla. Nyt on aika ottaa taas työhuone tehokkaaseen käyttöön. 

Taulut saavat nojata edelleen rennosti seinää vasten. Työtuoliksi otin nyt tuon Drop-tuolin eteisestä. Ihanasti käy nämä vaaleat sävyt  puiseen pöytään ja sohvan runkoon. Harmaat verhot kuultavat kivasti valoa ja kun seassa on kimaltavaa lankaa tuo verhot hieman kiiltoakin muutoin mattapintaiseen huoneeseen. 
 
Villa H, työhuoneen sisustus, hylly
Villa H, työhuoneen sisustus, chihuahua, skagerak työpöytä
Villa H, työhuoneen sisustus, sisustusinspiraatio, chihuahua
Villa H, työhuoneen sisustus, beni ouarain matto, sinnerlig sohva ikea


Nykyään, kun työpaperit on koneella ja ulkoisella kovalevyllä, ei kansioita niinkään tarvitse. Niinpä kävin mappihyllyt läpi ja siirsin yli puolet mapeista varastoon ja turhat paperit kierrätykseen. Hyllylle sai nyt tehtyä asetelmaa ja kamera on nyt nostettuna hieman korkeammalla pienten sormien ulottumattomissa. Miten se tekniikka ja laitteet aina kiinnostaakin pieniä vierailijoita niin paljon?


Nyt on taas kiva työskennellä viihtyisässä työhuoneessa pienen kesätauon jälkeen. Ja pienet työkamut on tietysti siellä missä minäkin.
 
 
Seuraa Villa H: 
 
 

14 syyskuuta 2018

NOSTOT // HABITARE 2018


Kävin keskiviikkona ammattilaispäivänä Habitaressa, eli Suomen suurimmassa huonekalu-, design- ja sisustustapahtumassa. Ohessa suosikkejani ja nostoja Habitare 2018-messuilta.

 
Mitä jäi mieleen?

Vaalea ja luonnollinen puu, risut ja heinät (kuten viime vuonnakin), vaaleat pastellit: vaaleanpunaista, mintunvihreää…, luonnonläheiset sävyt koko väriskaalassaan, niin ruskeaa, beigeä, okraa kuin keltaista, peilikuutiot, rentous. Upeita osastoja paljon, mutta ei niinkään yhtään yli muiden.Interface

Yksi suosikeistani ja kauneimmista osastoista oli Interfacella, 6h48. Vähän galleriamainen ja upea stailaus. Stailaus on Laura Seppäsen käsialaa. Erityisesti valaisimet ja upeat Kristiina Haatajan veistokset olivat mieleeni.
 Asun

Monipuolinen ja näyttävä osasto, 6c48. Niin luonnonläheistä, kuin kaunista värienloistoa, kontrastia sekä kiehtovia sommitelmia. Varsinkin Skannon osasto oli mieleeni.

  


Anno

Annon osasto oli ihanan luonnollinen ja maanläheinen, 6d48. Luonnonläheiset sävyt, näyttävä mattovalikoima sekä sinapinkeltaiset samettisohvat.

 

 

Muoto2

Muoto2 osastolla, 3b30 ja 6e9, oli yhdet messujen kauneimmat seinäsävyt. Erityisesti myös ilmavat ja pelkistetyt huonekalut olivat mieleeni.

Lundia

Lundian osasto, 6c48, oli ihanan harmoninen.
 


Wall Up

Wall Up:lta, 6h40, saa lasimetallitilanjakoseinien lisäksi muitakin metallista tehtyjä tuotteita. Esimerkiksi ihastuin heidän kehykselliseen peiliin. Peilin alla oleva tuoli ja messuosastolla olevat valaisimet ovat myös heidän valmistamia.  woodio

Woodiolta, 6h60, löytyy vedenkestävästä puukomposiitista valmistetut pesualtaat. Pesualtaita löytyy monessa värissä ja niin pyöreälinjaisia kuin kulmikkaita. Kestävä, ekologinen ja kierrätettävä tuote. Tähän tuotteeseen ihastuin messuilla.
 

 

Bo LKV

Bo:n osastolla, 6f58, kävin osallistumassa kivaan stailauskisaan. Tuolle seinällä olevalle hyllylle sai stailata oman kokonaisuuden ja valokuvata instaan. Osastolta sai mukaansa uunituoreen Bo Living-lehden.
 
 
 
Seuraa Villa H: 
 

11 syyskuuta 2018

SYKSYINEN PUUTARHAKIERROS

Villa H, etukuisti, puksipuu,
Villa H, puutarha, syyskierros, päärynäpuu, lasitettu terassi
Villa H, Hay terrazzo pöytä, terassi, lasitettu terassi
Villa H, puutarha, syyskierros, päärynäpuu, lasitettu terassi
Villa H, chihuahua

 
 
Kuvakierrosta ulkoa. Etukuistille halusin jotain vihreää ja pallopaista. Viime talven kuistilla oli kartiotuijat ja aina tuulessa heiluessa etukuistin valot syttyivät palamaan. Niinpä nyt otin pallomaiset puskat siitä viisastuneena.
 
Menin ostamaan jo talven yli kestäviä vihreitä Joensuun Kukkataloon, mutta eihän siellä vielä kaikkea ollut tarjolla. Heh, hieman liian aikaisessa olin. Ei kumminkaan ilman kasveja tarvinnut kotiin lähteä, kun ostin etukuistille nuo kauniit pyöreät puksipuut. Mahtavaa olisi jos ne kestäisi vuodesta toiseen, mutta ei näillä pakkasilla onnistu.
 
Villa H, päärynäpuu
Valkoinen puutalo, villa h, puksipuu, etukuisti
Villa H, karhunvadelma
Villa H, puutarha, syyskierros, päärynäpuu, lasitettu terassi

 
Takapihalla päärynäpuu ja karhunvadelma tuottavat kivasti satoa. Katsotaan teenkö noista päärynöistä päärynäpaistosta vai vähän hilloakin. Niin kiva kun tuo päärynäpuu viihtyy meidän puutarhassa niin hyvin. Joka vuosi on tehnyt satoa vaikka eräs talvi näytti paleltuvan silmut.Seuraa Villa H: 
 

09 syyskuuta 2018

RENTO SUNNUNTAI

hattara matto, classic collection, seepra tyyny, villa h blogi
skandinaavisen moderni, sisustus, sisustusinspiraatio, olohuoneen sisustus

Hektisen viikon jälkeen tällaisia rentoja sunnuntaipäiviä tarvitsee enemmän kuin mitään muuta. Meillä kaikki heräsi vasta lähemmäs 11. Aamulenkillä oltiin vasta 12 aikaan ja päivää jatkoin valokuvaamisella, joka on kyllä niin rentouttava harrastus. Sytytin kynttilät ja asettelin leikkokukkia. Olen tehnyt lähes kaikki kesän leikkokukkaostokset marketista ja nytkin ostin ihastuttavat syyskimpun hintaan 3,95 e. Silkkaa säästöä vai mitä! Meillä nimittäin on aina leikkokukkia ainakin yhdellä pöydällä jos ei kolmella.


Villa H, Jonathan Adler seepra kulho, marmori pöytä
Villa H, ruokailutila, Olohuone, flos f2 valaisin, &tradition,
 
 
Viime aikoina olen tehnyt unissanikin töitä. Herännyt aamulla ja ensimmäinen lause miehelleni on ollut: mun pitää heti tarkistaa yks työjuttu... Joo, hieman ylikierroksilla on menty, mutta nyt tänään on ollut levännyt fiilis siitä lähtien kun heräsin. Parasta oli se, ettei tarvinnut heti nousta sängystä ylös, vaan oli aikaa pötkötellä ja rapsutella koiria. Olla vain ajattelematta mitään.
 


Villa H, phocl tage valaisin, olohuoneen sisustus, banaanipuu

 
Saimme eilen puuhattua kotona paljon syyshommia. Kuistille syysistutukset. Terassilta tekstiilit ja kalusteet varastoon. Ilmanvaihtosuodattimien vaihto. Nurmikonleikkuu. Marjojen poimiminen ja mehustus. Ensi viikolla vielä syyslannoitus ja sitten saa puutarhahommat jäädä ensi kesään.
 
Ihanaa sunnuntaita!
 
 

 
Seuraa Villa H: