31 tammikuuta 2021

MAIDOTTOMAT RUNEBERGINTORTUT

 


Kehittelin kotiruoka – keittokirjan runebergintorttu reseptistä maidottoman version ja koska pitkästä aikaa onnistuin, haluan tallettaa reseptin tänne. Eli tässä resepti maidottomiin runebergintorttuihin.

 

Taikina:

150 g maidoton margariini

¾ dl sokeria

¾ dl fariinisokeria

2 munaa

1 dl mantelijauhetta

1 ½ dl vehnäjauhoja

1 ½ dl piparkakkumuruja

1 tl leivinjauhetta

½ dl planti yogoat maustamaton

(parasta maidotonta ”jogurttia” muuten)

 


Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää ”jogurtti” ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Jaa vuokiin (tästä tuli noin 14 kpl muffinivuokiin tehdessä) täyttäen vuoista noin 2/3 ja paista 200 asteessa noin 13 min.

Koristele jäähtyneet tortut vadelmahillolla ja valkoisella sokerikuorrutteella.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

27 tammikuuta 2021

LASTEN LELUISTA

 

Kirjoitin eilen instagramiin, että jos hankin leluja, niin pyrin hankkimaan vain kauniita leluja. Sellaisia mitä voi pitää aina esillä ja silti silmä lepää huoneessa. Monesti myös aika pitkään saa googlettaa, että löytyy mieleinen vaihtoehto. Kommenttien ja viestien perusteella sain käsityksen, että osa mieltää sanan kaunis värittömänä. Ja enhän edes määritellyt mitä kaunis mielestäni tarkoittaa. Minun mielestä värit ovat kauniita ja ihastelen usein toisten värien käyttöä sisustuksessa ja kodeissa instagramin kuvatulvassa, sitä värien käyttöä jollaista en itse osaa. Ja kyllä harmaa, keltainen, pastellinsävyt jne. on ihan yhtälailla värejä kuin vihreä, punainen ja sininen.

 


Meiltä löytyy kaikki sateenkaaren sävyt lastenhuoneesta, niin sisustuksesta kuin leluista. Meiltä löytyy esimerkiksi niin vihreä kuin pinkkimusta traktori ja ehdottomasti noista se vihreä on kauniimpi, koska on niin aidonnäköinen. Ja sitten meiltä löytyy maailman suloisin pinkki kauko-ohjattava auto, jonka A sai synttärilahjaksi ja vaikka mitä, mutta meillä aina siivotaan leikkien jälkeen huone ja eivät ne kaikki lelut ole lattialla, vaan koreissa ja kaapeissa omilla paikoillaan kun niillä ei leikitä.

 

 

Se mitä lauseella tarkoitin, on että mielelläni etsin kauniita puisia ruokailutarvikkeita ja ruokia lasten leikkikeittiöön muovisten lelujen sijaan. Haluan että nukensänky, nukenvaunut sekä leikkikeittiö esimerkiksi ovat sellaiset mitkä miellyttää minun silmää, on pitkäikäisiä ja kestäviä käytössä. Koska minulla on aikaa googletella mieleisiä ennen tilaamista, niin totta kai sen teen. En halua tyytyä ihan ok leluun, jos tiedän että jostakin voisin löytää kauniimman (onko ylimääräistä aikaa?).


Ja toisekseen kohta kolmevuotias tyttäremme ei näe edes muita vaihtoehtoja leluille, koska emme käy juuri koskaan kaupassa tai varsinkaan lelukaupassa. Totta kai näytän hänelle vaihtoehtoja netistä, että kumpi olisi mieluisampi ja toisaalta ei varmasti leluja enää edes tarvita kun onhan noita kertynyt riittämiin. Tilasin jokin aikaa sitten lastenhuoneeseen uusia lelukoreja ja kysyin muutamasta vaihtoehdosta mitä A haluaa. Ja niin meille tuli ihastuttava punainen omena sekä tammenterho korit. 

 


Meillä lastenhuoneessa leikkii koko perhe, joten kyllä niillä leluilla tulee itsekin päivittäin leikittyä, joten ihan kiva olla sellaista millä itse tykkää leikkiä vai mitä? 

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

24 tammikuuta 2021

OLOHUONEEN KATTOVALAISIN – HARTO CARMEN


Halusin olohuoneeseemme leveän riippuvalaisimen, mutta samalla tosi kapean, ettei valaisimeen törmää olohuoneessa ollessa. Selasin nettikauppoja ja sitten vastaan tuli Harton Carmen riippuvalaisin ja se oli siinä. Valkoinen ja yksinkertainen valaisin, joka on mielestäni todella ajaton ja samalla kumminkin näyttävä.


 

Ja tajusinpa vasta nyt, että valaisin on tällä hetkellä todella trendinharjalla, koska vekkivalaisimet ovat in. Kankaisen varjostimen asettelussa oli kyllä oma hommansa, yhdessä mieheni kanssa sitä aseteltiin paikoilleen ja sitten tuli kiireinen lähtö pulkkamäkeen, sanoin että minulle kelpaa tällaisena, että kattoon vain. Ja ihana se on, vaikkei viuhkamainen kangas aivan täydellisesti ole. 


 

Valaisin on kyllä ihana löytö nettikaupasta, koska en ole missään muualla, kuvissakaan, valaisimeen törmännyt.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

 

21 tammikuuta 2021

ÄITIYS JA TYÖ


Välillä mietin, että miksi sitä ei osaa vain olla tekemättä töitä? Olisi vain kotiäitinä. Miten paljon helpompaa se olisi, kun ei tarvitsisi yhdistellä töitä ja äitiyttä. Tänään autossa työmaalle ajaessa mietin taas tätä, kun takana oli katkonainen yö. A herätti yöllä vessaan ja sen jälkeen menikin kolme tuntia ennen kuin hän nukahti ja minä nukahdin uudelleen ja tietysti aamulla oli aikainen herätys. Mutta sellaista se on, välillä väsyttää, mutta työmenot on hoidettava joka tapauksessa. Mutta ei, en osaisi olla vain kotiäitinä. Olla tekemättä omia juttujani. Luulen ja tiedän, että voin paremmin, kun teen hieman töitä samalla kun hoidan ja vietän aikaa lapseni kanssa kotona. Saan niin paljon energiaa sekä olen paljon aikaansaavampi kun saan tehdä töitä kotona olon rinnalla.

 


Viime vuosi oli harjoittelua ja nyt tämä sujuu jo aika lailla rutiinilla. Yleensä aamuisin ulkoillaan, päiväunien aikaan teen töitä ja tarvittaessa jatkan töitä illalla, kun toinen vanhemmistakin on kotona.   

Niinhän sitä sanotaan: kun äiti voi hyvin, lapsi voi hyvin. Ja kun teen hieman töitä ja omia juttuja, joista tykkään, olen varmasti paljon parempi äiti. Jos en olisi yrittäjä enkä työskentelisi kotona, luulen että sitten tilanne olisikin aivan toinen. Tämä on nimittäin niin parasta kun voi tehdä töitä missä ja milloin vain, kunhan on tietokone matkassa.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

17 tammikuuta 2021

VIERASHUONE - SEEPRA JA LEIJONA

 

Tykkään itse kaikista pienistä muutoksista ja lukea myös niistä toistenkin blogeista. Muutoksen ei tarvitse olla suuri eikä sisältää mitään uutta, vaan kiva on tallentaa tänne kuvapäiväkirjaan ne pienetkin kodin muutokset mitä tekee vaikka sohvatyynyjä, kukkia tai mattoja vaihtaen. Joskus vain menee hieman pidempään, että saa suunnitellun muutoksen tehtyä. Esimerkiksi sen, että saa tilattua suunnitellut julisteet valokuvista. Jouluna oli sitten kaikelle tällaiselle aikaa ja kotona muuttui huoneessa jos toisessakin.

 Ensiksi vaihdoin vierashuoneen kehyksiin jouluna tilatut julisteet seeprasta ja leijonasta, muistoja Etelä-Afrikan safariretkeltä. Tuli heti niin paljon tunnelmaa näillä värikuvilla huoneeseen, tykkään itse todella paljon ja onhan nuo tietysti persoonallisemmat julisteet kun on omat valokuvat.

 


Sen jälkeen sain inspiraation vaihtaa vihdoinkin koirien pilaaman valkoisen maton toiseen. Olin jo tilaamassa uutta mattoa, mutta sainkin nettikauppaa selatessa ja mittanauhan kanssa mittaillessa idean vaihtaa kodinhoitohuoneen ja vierashuoneen matot päikseen. Nimittäin kodinhoitohuoneessa ei hieman rikkonainen matto haittaa niinkään kuin täällä vierashuoneessa. Ja koska mustavalkoinen villamatto näytti niin kivalta vanhan ruskean kaapin kanssa vaaleassa vierashuoneessa, ei tarvinnutkaan uutta mattoa tilata.

 


Sitten vielä kävin vaatekaapin ylähyllyltä mustavalkoisia tyynyjä sängylle. Ja vierashuoneessa näytti taas ihanan raikkaalta ja uudelta. Julisteet olen muuten teettänyt aina ifolorilla.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin