28 helmikuuta 2021

VINKKINI MITEN LAPSIPERHEEN KOTI PYSYY SIISTINÄ


 

Torstaina lähdin illalla viettämään omaa aikaa varastoon. Samalla kun järjestelin hyllyjä ja tavaroita mietin, miksihän sitä ei osaa olla rennosti jos tavarat on kaapissa tai varastossa hieman hujan hajan. En tiedä, minusta tuntuu että minulla on pieni ärsytys päällä silloin, jos ei KAIKKI ole järjestyksessä tai jos kaikella ei ole paikkaansa kotona.

Heti alkuun pitää muistuttaa, että A on saanut minulta vaikutteita siivoamiseen ja hän on kerännyt lelunsa puolentoista vuoden iästä lähtien. Yksi päivä hän hävisi kesken ruokailun omaan huoneeseensa ja hetken päästä tuli takaisin syömään sanoen: nyt on siivottu. En kestä, en kai ole noin himojärjestelijä.

 


Vinkkini lastenhuoneeseen:

Kun leluja on vähän, ei niistä saa kovin kummoista sotkua aikaan. Lelujen takaisin laittamiseen menee varmasti max 10 min. Yleensä viidessä minuutissa on lastenhuone leikkien päätteeksi tai päivän päätteeksi siivottu.

Järjestele kaikki erilaiset lelut omiin laatikoihin tai kannellisiin koreihin. Näin lapset osaavat itsekin laittaa lelut paikoilleen.

 


Vinkit keittiöön:

Laitan astiat koneeseen aina ruokailun päätteeksi ja siivoan tasot aina sitä myöten kun keittiössä lopetan työskentelyn. Näin ollen keittiössä ei ole koskaan kaaosta. Kun tekee aina vähän, niin keittiö pysyy siistinä kuin itsestään.

Tykkään mennä nukkumaan niin, että keittiö on siisti. Sillä välin kun lapsi on iltapalalla, laitan astiat koneeseen ja pyyhin tasot. Tiskaan käsin pestävät astiat, jos niitä on jne. Niin että keittiö on siisti kun menee itsekin nukkumaan. Tykkään tehdä kaikki kotityöt A:n ollessa valveilla, sillä sitten saan omalla ajalla tehdä juuri sitä mitä haluan, vaikka istua vain ja olla.

 


Muita vinkkejä:

Tiedän että olen todella tehokas ja vien kaiken aina heti paikoilleen. Näin ei jää mitään ylimääräistä minnekään lojumaan. Vien lelut ohimennessä takaisin A:n huoneeseen ja asettelen viltit ja sohvatyynyt aina kun pyörähdän olohuoneessa. Kerään minipienet roskat lattialta kun silmääni sellainen sattuu jne.  Vie mennessä, tuo tullessa niin kuin sanotaan. Ja minusta tuntuu, että tämänkin mallin A matkii minulta tarkasti ja vie roskat roskiin oma-aloitteisesti.

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

25 helmikuuta 2021

A:N TARINOINTIA

 


A:n tarinointia on niin ihana kuunnella. Hän puhuu välillä taukoamatta ja mielikuvitusta riittää. Välillä ihan ihmettelen mistä hän niitä tarinoitaan keksii <3.

Aamulla ensimmäisenä herättyään: Äiti, oon kasvanut näin isoksi, saanko ajaa autolla? Voi rakas, vielä pitää muutama vuosi odottaa, että saat ajaa autolla. Taitaa tulla pitkät vuodet ;).

A tänään lenkillä: En ehdi nyt leikkimään I:n (naapurin koira) kanssa, kun mulla on kiire kouluun. Laitan koulurepun selkään.

Minä: Otetaanko valokuvia? A: ei voi, on korona-aika.

A: Oon jo kasvanut isoksi. Oon iso tyttö. Ja hetken päästä hän on taas äidin vauva joka haluaa tuttipullon <3.

A: Haluun joskus nukkua omassa sängyssä. Minä: no tietysti saat, haluatko illalla mennä omaan sänkyyn nukkumaan? A: joo. Parin tunnin päästä kysyn: missä haluat nukkua? A: äidin vieressä. Ja minuahan ei haittaa vaikka A nukkuu vielä kymmenen vuoden päästä meidän välissä <3.


Huvittavaa on se, että meillä lauletaan ja jutellaan välillä enkuksi ja minä olen varmaan maailman huonoin enkun kielessä. No tuleepahan opittua itsekin uusia sanoja ja lastenlauluja englanniksi.   

A sanoi taas tänään, että hän haluaisi mennä joskus kerhoon. Harmi, että nyt taisi jäädä kerhoilut lyhyeksi iloksi hänelle. Toisaalta katsotaan jos saadaan päiväkotipaikka ensi syksyksi, niin hän pääsee pariksi päiväksi viikosta päiväkotiin ja siellä hän saa sitten leikkiä koko päivän kavereitten kanssa. Jännää, nimittäin minä en ole ollut koskaan itse päiväkodissa niin en tiedä millaista se on.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

 

20 helmikuuta 2021

LASTENVAATEKAAPILLA

 


Viime viikolla kävin läpi A:n vaatekaappia ottamalla pieniä vaatteita pois ja samalla vein uudet postissa saapuneet vaatteet kaappiin. 

 


Vaatekaappi toimii sekä vaatekaappina että lelujen ja muistojen säilytyskaappina. Kahden oven takaa löytyy A:n kaikki vaatteet, niin kesävaatteet kuin nyt käytössä olevat vaatteet (meillä ei vaatteita tarvita paljoa, housuja on ehkä neljät). Ylimmissä kaapeissa on valkoisissa laatikoissa A:n vauvamuistot, säilytettäviä pieniä vaatteita tärkeistä hetkistä sekä muun muassa Aku ankkoja, pikkulegoja ja palapelejä. Sieltä sitten nostellaan se laatikko tarvittaessa alas millä A milloinkin haluaa leikkiä.

 Paitojen ja housujen yläpuolelta löytyy valkoisista laatikoista sukat, alushousut, sukkahousut sekä kolmannesta laatikosta rusetit ja pinnit. Yöpaidat ja t-paidat on henkarivaatteiden yläpuolella hyllyllä. 

 


Puolentoista vuoden kokemuksella olen jo oppinut tietämään mistä saa minun tyylisiä ja kussakin kategoriassa parhaat vaatteet. Tykkään pitää yleensä yksivärisiä vaatteita, mutta niissä pitää olla joku juju. Kauneimmat paidat löytyvät Zarasta ja meidän käytössä nämä Zaran paidat ovat myös kestäneet meillä olleen käyttöiän ajan ja menneet vielä eteenpäin kiertoon seuraaville käyttäjille. 

 


Parhaat trikoopaidat olen löytänyt Kaikon, gugguun ja Metsolan valikoimista, heidän paidat ovat olleet ihanan istuvia ja valmistettu kestävästä trikoosta. Tykkään, että trikoopaidoissa on jotain röyhelöä tai vaikka niskassa rusetti ja että malli on melko istuva. 

 


Ihanimmat mekot olen löytänyt Zarasta ja Mangosta. Meillä onkin kaikki kesämekot jo hankittu ja näitä kesämekkoja käytetään nyt talvella jo ja tarvittaessa samat mekot menee tämän kevään ja kesän juhlissa myös.

 


Housut. Hmm. A:lla on neljät housut, kaikki eri valmistajan ja kaikki yhtä ihania. Zaran kashmirhousut on aivan ihanat. FAFA collectionin keinonahkaiset housut ovat myös tosi kivat, mutta vyötärö on liian pitkä ja sitä pitää aina kääriä.  Sitten kaikista ihanimmat housut on POP&Co Helsinki brändin samettipintaiset leggarit. Ne on olleet jo kohta puolitoista vuotta käytössä ja edelleen todella hyvässä kunnossa.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin