28 tammikuuta 2020

TÄNÄ TALVENA


Villa H, tänä talvena, eväsrasia Liewood

  
Nyt kun ulkona on taas niin talvista. Pakkasta niin, että eilen aamuna (-18) ilma ja lumihanki kimmelsivät katuvalojen loisteessa. Lunta sataa niin, että lenkin jälkeen hatun päällä oli parin sentin kerros lunta. Illalla päästään vielä lumihommiin A:n kanssa, kunhan hän herää päiväunilta, jotka tänään nukutaan erityisen myöhään. Niin sain inspiraation listata asioista joita tänä talvena ajattelin tehdä.Villa H, pikkuvanilja

Tänä talvena:

Pakkaamme eväslaukkuun kuumaa juomista, makkarat ja jotain makeaa sekä hedelmiä ja suuntaamme retkelle koko perhe. Tottakai eväille pitää olla söpö eväslaatikko ja A:lle oma juomapullo.


Teemme A:n kanssa viikonloppureissun opiskeluaikaisten tyttökavereitten tapaamiseen.  Meillä on ensimmäinen yhteinen junamatka tiedossa siis.Villa H, ton tuoli, liewood juomapullo, liewood eväsrasia

Käymme perheen kesken minilomalla.


Leivomme pullaa ja sämpylöitä vielä monta kertaa. Teen maidottoman pullan kookoskermaan ja veteen. Pullista tulee niin herkullisia, ettei puolen litran annos pitkään pakkasessa ehdi olla. 


Nautitaan takkatulen lämmöstä ja luetaan kirjoja.
 

Villa H, eväsrasia, juomapullo, liewood

Käymme uimahallissa.


Ja kerhossa kerran viikossa.


Mitä suunnitelmia teillä on tälle talvelle? hiihtolomalle?


  Villa H:

26 tammikuuta 2020

VIERASHUONEEN TUNNELMAA

Villa H, vierashuoneen sisustus, kodin sisustus, sisustus
Villa H, vierashuoneen sisustus, kodin sisustus, sisustus

Ihanaa sunnuntaita! Täällä on nautittu leppoista kotoilu sunnuntaista. Viime kerrasta onkin jo pitkä aika. Siitä siis, kun ollaan koko perhe kotona eikä mitään menoa. A nauttii suunnattomasti kun saa viettää aikaa isänsä kanssa. Ja että saa meidän molempien huomion samaan aikaan <3.


Villa H, vierashuoneen sisustus, kodin sisustus, sisustus
Villa H, vierashuoneen sisustus, kodin sisustus, sisustus


Vihdoin sain kiinnitettyä taulut vierashuoneen seinälle. Eipä siinä taas mennytkään kuin reilu puoli vuotta. Käytän aina taulutarroja taulujen kiinnitykseen, koska en vieläkään halua tehdä naulan reikiä seiniimme. Laitan yleensä melkein tuplamäärän tarroja painoon nähden, jotta taulut varmasti pysyy seinässä.


Villa H, vierashuoneen sisustus, kodin sisustus, sisustus
Villa H, vierashuoneen sisustus, kodin sisustus, sisustus


Lastenhuoneessa ja vierashuoneessa on muuten sama sävy seinissä, mutta täällä vierashuoneessa on isompi tila, niin huone näyttää vaaleammalta. Viherkasvit viihtyvät näissä pohjoiseen päin olevista huoneista jostain syystä todella hyvin. Taidan tuoda kärsineet banaanipuut talvehtimaan tänne vierashuoneseen. Vierashuoneessa on muutoin mielestäni oikein talvinen tunnelma.
  Villa H:

22 tammikuuta 2020

ARKEA HELPOTTAVAT RUTIINIT JA PALVELUT

Villa H, olohuone, sisustus, koirat, koti, arki, rutiinit

Tässäpä tulee minun rutiinit ja käyttämäni palvelut, jotka helpottavat arkea ja tuo enemmän vapaa-aikaa päiviin ja viikkoihin.


Villa H, arki, kodin sisustus, sisustus, koira, chihuahua


Ensimmäisenä vuosia sitten käyttöön ottamani siivousmaanantai. Aloitan viikon aina siivoamalla kodin, pesemällä viikon pyykit ja vaihtamalla puhtaat petivaatteet. Tehomaanantain jälkeen loppuviikon voikin ottaa aika rennosti kotitöiden osalta.

Villa H, olohuoneen sisustus, koti,


Kerran kuussa meillä käy siivooja, joka siivoaa pesuhuoneen, vessat, eteisen peilit sekä saunan lasiseinän. Tämä helpottaa huomattavasti omaa siivousta, sillä nuo on minun inhokkihommat siivouksessa, ja nyt ne hoituvat siivouspalvelulla. Tämä on kyllä niin parasta.

arki, Villa H, välipala, koirat, lapset, tytär


Ruokakauppa ostosten kotiintoimitus kerran viikossa. Olen tilannut ruokaostokset noin kolmen kuukauden ajan kotiin toimitettuna ja tätä palvelua ei voi kun kehua. Teen tilauksen yleensä aina edellisenä päivänä K-ruoka sovelluksella, toisinaan yöllä. Tämä säästää niin aikaa kuin rahaakin. Sillä eihän tilatessa voi tilata esimerkiksi mitään herkkuja, heh. Samalla tulee mietittyä kerran viikossa koko viikon ruuat suurin piirtein eikä hävikkiä tule laisinkaan. Meillä muutenkin on ruokahävikki aivan minimissä.

Villa H, olohuone, chihuahua, koirat, sisustus


Tuo tullessa, vie mennessä. Kuljetan kaiken aina saman tien paikoilleen jne. Näin tavarat ovat aina paikoillaan eikä niitä tarvitse etsiä. Sama on keittiöhommissa, siivoa sotkut saman tien kun ne syntyvät. Ruokaa tehdessä tai leivottaessa tiskaan astiat heti pois ja täytän koneen ja pyyhin / siivoan keittiöstä jäljet. Pyykit laitan lappeelleen samalla kun otan ne kuivumasta, näin ei koskaan synny mitään pyykkikasoja tasoille. Samalla vauhdilla vien ne yleensä aina paikoilleenkin kaappeihin, koska eihän sitä täyttä pyykkikoria voi enää minnekään penkille jättää.


Villa H, kodin sisustus, arki, rutiinit, äiti ja tytär,


Siivoan joka leikin jälkeen aina lelut paikoilleen, ennen päiväunia ja illalla ennen nukkumaanmenoa. A:n on aina mukavampi mennä taas lastenhuoneeseen leikkimään, kun kaikki on paikoillaan. Näin kotikin pysyy aina siistinä eikä tarvitse erikseen raivata tavaroita ennen siivousta esimerkiksi.Mitkä on sun arkea helpottavat rutiinit ja tavat?


  Villa H: