Leivoin Juhannuskakuksi pavlovaa. Niin herkkua ja helppoa.
Marengit:
6 kananmunan valkuaista
4 dl tomusokeria
Erottele valkuaiset keltuaisista. Laita valkuaiset ja tomusokeri
kulhoon, jonka alapuolella on kiehuvaa vettä kattilassa. Hämmennä
seosta, jotta sokeri sekoittuisi. Nosta kulho kattilan päältä ja vatkaa
seos kovaksi vaahdoksi. Vatkaa noin 10-15 min, niin että seoksesta tulee todella jämäkkää ja kiiltävää. Muotoile
massasta pari levyä pellille. Anna marenkilevyjen paistua uunissa
ainakin 90 minuuttia noin 130-140 asteessa.
Keltuaisvaahto:
6 kananmunan keltuaista
4 dl maitoa
2 tl perunajauhoja
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna. Älä kiehauta. Jäähdytä paksu seos.
Marenkipohjien väliin keltuaisvaahtoa sekä mustikoita ja päälle Flora vanillaa ja mustikoita. Ja nauti!