30 huhtikuuta 2012

MAANANTAI

Ihanaa ja aurinkoista vappua kaikille! :)

29 huhtikuuta 2012

HAAVEITA


Sunnuntai on loistava päivä haaveiluun :). Haaveilua tulevasta kesästä, leppoisista vapaapäivistä, auringon paisteesta, talon valmistumisesta, pihan laitosta, seuraavista lomamatkoista... 


Oon ajatellut, että meille tulee pelkkää nurmikkoa koko piha, kun ei ole ollut kiinnostusta pihasuunnitteluun, enkä kyllä osaakaan. Mutta kaikki voi muuttua... Tänään olen haaveillut pihan laitosta, joka on vasta ensi kesän juttuja. Haluan värikkäitä kukkia, muutaman marjapensaan ja ehkäpä pienen kasvimaan pihan perälle. Paljon kukkia joita voin kerätä maljakkoon pitkin kesää.

kaikki kuvat http://classy-in-the-city.tumblr.com/.
Leppoisaa ja aurinkoista sunnuntaina! :)

Tämä haaveilija aloittaa työt.

27 huhtikuuta 2012

270412


Kauniita kuvia näin sateisena päivänä. Tuo kolmannen kuvan ruokapöytä on sellainen mitä olen ajatellut värin puolesta. Aika vaaleaa.. Tänään saadaan sokkeli muurattua loppuun. Kunhan vesisade hellittää niin pääsee aloittamaan työt.

Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua :)!

25 huhtikuuta 2012

MUURAUS JATKUU...


Sokkelien muuraus on jo hyvällä mallilla, ei enää paljoa puutu :). Siitä se edistyy. Vielä pari viikkoa paketin tuloon. Jospa kiire hieman hellittäisi niin lauantaina pääsisi raksalle hommiin.


24 huhtikuuta 2012

LIESITUULETIN POHDINTAA


Lvi-suunnittelua tehdessä päätettiin, että meille tulee huippuimurilla toimiva liesituuletin. Aloin nyt sitten katselemaan malleja. Meillehän liesi tulee saarekkeeseen. Sähkösuunnitelmaan laitettiin liesituulettimen molemmille puolille paikat roikkuville valaisimille. Yksinkertaiset. Sellaiset lamput vain. Niinpä katselin sellaisia putkenmallisia liesituulettimia, mutta niitä ei saakkaan huipparilla? No ei auta.. jostain on tingittävä :) Äänekkäämpi ja paremman näköinen vai hiljaisempi? Vai oiskohan jotain keinoa?


Kuvat lainattu falmec.
 Tuollainen valkoinen meille olisi tulossa :).

23 huhtikuuta 2012

230412

Loma ohi ja taas työn ääressä :).
Kävin aamulla pyörähtää raksalla. Anturan valu on parhaillaan menossa.

19 huhtikuuta 2012

TORSTAI

 Lähden tänään minilomalle Tukholmaan ystäväni kanssa :). Niin huippua :). Aurinkoista ja ihanaa viikonloppua kaikille!

17 huhtikuuta 2012

INSPIRAATIOTA TÄLLE PÄIVÄLLE

Tänään on ollut kyllä niin ihana vesisadepäivä :). Tontilla saatiin liittymät tehtyä, sokkelin korko tarkistettua ja talonpaikka merkittyä.

16 huhtikuuta 2012

160412

Vihdoinkin tänään tontilla alkoi tapahtua :D. Olin aamun työmaalla. Kaivuri aloitti pohjien teon ja kirvesmiehet jäivät laittamaan linjapukkeja... Tänään vielä vesi- ja viemäriliittymät jne. Siitä se alkaaa :D. Lisään myöhemmin kuvia, kun käyn tontilla uudestaan.

 Tältä se nyt sitten näyttää :D.

15 huhtikuuta 2012

HANATKeittiöön valitsin Hansgrohen Axor Citterio sarjan hanan. Harjattua rosteria luultavasti, sellainen mattapintainen.

Keittiön hana.
Wc:hin ei tule samasta sarjasta, koska en niin tykännyt niistä. Jos tulee myös harjattua rosteria, niin laitetaan Axor Steel sarjasta. 
Ylläolevat kuvat hansgrohe.
Toinen vaihtoehto wc:hin on svedbergs Love me hana. Ehkä valkoisena... Saas nähä mihin päädytään, onko kumpikaan näistä :).


Kuvat svedbergs.

14 huhtikuuta 2012

TYÖHUONEESTA

Oon vielä miettinyt työhuonetta. Katsotaan mitä siitä tulee sitten kun päästään pintoja tekemään. Yksi idea olisi maalata yksi seinä ensiksi magneettimaalilla ja sen jälkeen liitutaulumaalilla. Meille tulee kumminkin vain 8 m2 työhuone. Seinät saisivat olla aika selkeät ja sisustukseen enemmän väriä.  Valkoiseksi kaikki seinät tai vaihtoehtoisesti oviaukko seinä mustaksi ja muut valkoiseksi. Onneksi on vielä aikaa mooonta kuukautta :).

11 huhtikuuta 2012

KPH SUUNNITELMAA

Tässäpä olisi nyt meidän kylpyhuone suunnitelmaa.

Valaistus hoituu neljällä spotilla ja poreammeen päälle tulevilla kuituvaloilla.

Kaikki seinät tulee samalla laatalla. Laattapisteen  Ilf pasha-laattaa, 33x66 cm. Mustaruskeaa ja kiiltävää. Lattiaan tulee mustaa Tulipano nero 10x10 laattaa, kuten khh:seen ja saunaan. 

Seinälaatta.
Tässä sama lattialaatta.
Suihkut valitsen myöhemmin putkiurakoitsijan kanssa. Poreamme otettiin Laattapisteeltä.

Laatat ja mittasuhteen hieman vääristyneet..

Mulla oli haaveissa seinään tehty syvennys hyllyksi, jotta ei tarvitsisi laittaa erillisiä hyllyjä shampoille yms. Suihkujen väliin ei oikein sovi, koska siinä on jo ikkuna. Meinasin jo luopua ajatuksesta.. Mutta ehkä meille tulee päätyseinään tällainen leveä seinään upotettu hylly. Täytyy vielä mittailla laattajakoa, koska amme on 70 cm korkea ja laatat 66 cm. Alla olevassa kuvassa väärä amme. Ehkä pitää vielä pohtia tuota paikkaa...


Kattoon tulee sama paneeli kuin saunaankin. Haluaisin leveää ja aika vaaleaa materiaalia.Meille tulee tumma kph ja vaalea sauna :).

06 huhtikuuta 2012

LÄMMITYSJÄRJESTELMÄSTÄ

Mietittiin syksyllä, mikä olisi järkevä lämmitysmuoto omakotitaloomme. Talostammehan ei tule mitään suurta, huoneistoala tulee olemaan 117 m2. Niinpä päädyimme vesikiertoiseen lattialämmitykseen, jossa lämmönlähteenä on sähkö. Tulemme lämmittämään pääosin talomme puulla. Meille tulee olohuoneeseen tiilestä muurattu takka-leivinuuni. Talvisin sitä varmasti tullaan lämmittämään päivittäin. 

Lisäksi laitamme rakennusvaiheessa varauksen maalämmölle. Täältä löydät lisätietoa maalämpöpumpuista. Ollaan mietitty, että laitettaisiin jo nyt sellainen kattila, jota ei tarvitsisi vaihtaa jos laitetaan maalämpö. Täytyy vielä vertailla kattiloiden hintoja sekä pohtia mikä on järkevin vaihtoehto. Toisena vaihtoehtona ollaan mietitty aurinkokeräimiä. Katsotaan ensiksi talon valmistuttua, millaisiksi lämmityskustannukset muodostuvat. Mielenkiinnolla odotan :).

RAHKAKAKKU

Leivoin pääsiäiseksi rahkapiirakkaa. Ohjeen olen joskus ottanut äitini ohjevihkosesta. Niin helppoa ja hyvää :).

KAIKKI SEKAISIN -RAHKAKAKKU
 
Koristeeksi persikoita.

05 huhtikuuta 2012

PÄÄSIÄISJUTTUJA

Oon tehnyt hieman pääsiäisvalmisteluja. Ostin tänään kukkia :) krookuksia ja narsisseja. Tänään jos vielä vähän tekisi töitä, niin pääsisi "lomalle". Illalla jos vielä leipoisi jotain hyvää. Viikonloppuna on tiedossa rentoutumista perheen parissa :).

MUKAVAA PÄÄSIÄISTÄ :)

ET SISUSTUSSUUNNITELMAA

Eteiseen tulee sama musta laattalattia, kuin keittiöönkin. Liukuovikaapisto normaaleilla peiliovilla sekä kaapiston viereen seinän pätkälle tapetti. Muut seinät maalataan valkoiseksi.

Eteisen pohjakuvaa..

 Tapetiksi tulee Ferm Living harleque tapetti.
Kuva lainattu ferm-living.

Eteiseen tulee kaappitilan lisäksi erillinen naulakko. Olen ajatellut Loop naulakkoa, keltaisena.

Kuvat lainattu finnishdesignshop.

Tank liukuovikaapisto.

Tuolla keltaisella naulakolla saa hieman väriä eteiseen :). Pohdinkin jo aikasemmin, että laitanko vierashuoneeseen keltaista väripilkuksi, esim. sisustuksen muodossa. Mutta.. ehkä myös eteiseen :).

04 huhtikuuta 2012

040412

Laitan hieman tilannetietoa missä projektissamme ollaan menossa.

Pohjientekoon kaivuri varattu.
Perustusten tekijät valittu. Ollaan itse apuna.
Hyvää kuntoilua :).
Vesi- ja viemäriliittymäsopimukset tehty.
Niin ensi viikkoon jäi sähkösopimus..

Ulko-ovet tilattu. 
Nyt sain sellaisen pääoven kun halusin :).
Perustustarvikkeet tilattu.
Sähköurakoitsija valittu.

 Eli Ihan hyvällä mallilla.
Aloitetaan pohjien ja perustusten teko vk 16. 
Talopaketti tulee toukokuussa, vk 20. Hyvin on aikaa.