22 syyskuuta 2023

PARASTA JUST NYT



Cafe au Lait -daaliat. Niin mahtavaa kun onnistuin kasvattamaan nämä mukuloista ja vielä sain kukkimaan. Syksyksi raivasin terassilta tomaatit ja pitkäksi venähtäneet ei oikeansävyisenä auenneet daaliat pois, ja tilalle toin upean sävyiset Cafe au Lait -daaliat, niin upeita! Ruukuissa on vielä paljon nuppuja tuloillaan ja vielä varmasti ehtii hyvin aukeamaan, kun lasitetulla terassilla on lämpimämpää. 

 


Perjantaiset vapaa päivät. Vielä kun mahdollista, niin A on lähes kaikki perjantait vapaalla. Neljän päivän työviikko on vain niin hyvä keksintö. Perjantaille jää nykyisin aina viikkosiivous, joten sen saa kivasti tehtyä heti aamusta pois.

 


Terassin tunnelmavalot. Miten ihana tunnelma terassin valonauhoista tulee ja tuo vähän valoa sisällekin, jos pimeällä pitää käydä vielä koiria päästämässä takapihalle. Syksyiset illat on niin upeita, sopivan lämmintä, syksyn tuoksua ja pimeää.

 


Ladattava pöytävalaisin. Pitkään haaveilin ja lopulta ostin ladattavan pöytävalaisimen, miten kätevä! Ostin sellaisen, minkä saa kannettua kahvasta mukana.

 


Muistipeli. Me on innostuttu muistipelistä, päivittäin me A:n kanssa pelataan ja voitetaan vuorotellen. A saa parin ja kehuu, miten hyvä muisti hänellä on. Ja kun kyselee pelikaveria, niin sanoo, muistipelin pelaaminen tekee hyvää. Ja niinhän se on, hyvää tekee <3. Pelatessa tulee mieleen lapsuuden yökyläreissut mummolaan, kun mummon kanssa pelattiin muistipeliä.

 


Mikä on sinun: parasta just nyt?

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

 

16 syyskuuta 2023

VIIDEN VAATTEEN VUOSI -HAASTE JA MONTA VAATETTA OMISTAN

 


Instagramissa törmäsin viime vuoden lopussa viiden vaatteen vuosi -haasteeseen, jossa vuoden aikana saa ostaa korkeintaan viisi uutta vaatetta (mukaan lasketaan kengät), mutta käytettynä ostettuja vaatteita ei lasketa eikä alusvaatteita. Inspiroiduin tästä kovasti ja olen pitänyt kirjaa paljon uusia vaatteita, tulee vuoden aikana ostettua. Koska en käy kirppareilla vaan hankin yleensä vaatteet uutena tarpeeseen, ei ole ollut tavoitteena pysyä tuossa viiden sisällä, vaan pyrkiä ostamaan mahdollisimman vähän. En ole myöskään laskenut kenkiä mukaan, niitä olen ostanut kahdet tänä vuonna (uudet valkoiset tennarit pienien tilalle ja nyt loaferit).

 


 

Kun pyrkii ostamaan mahdollisimman vähän, niin tulee mietittyä ihan eri lailla, onko uudelle vaatteelle todella tarve vai pärjääkö entisillä. Mulla luku on nyt 10/5 ja tavoitteena on, ettei enää yhtään uutta vaatetta tänä vuonna. 

 


Olen ostanut tänä vuonna neuletakin, neuleen, neuletopin, harmaat suorat housut (nämä olisi voinut jättää ostamatta), mustat housut, vaaleansinisen kesämekon, mustan pellavamekon ja pellavatopin ja sitten olen saanut paidan ja neuletakin. 

 


Laskin kaikki käyttövaatteet mitä minulla on ja yhteensä niitä on 58 kpl:

Siistit housut 8 kpl (farkut 2kpl, leggarit 2kpl ja suorat housut 4kpl)

Kotihousut 5 kpl

Hameet ja shortsit 3 kpl

Bleiseri 1 kpl

Neulepaidat 4 kpl

Neuletakit 7 kpl

Paidat 6 kpl

T-paidat ja hihattomat 6 kpl

Mekot 16 kpl (näistä kesämekkoja 13 ja talvella käytettäviä 3 kpl)

Juhlamekot 2 kpl

 

Sitten on vielä alustoppeja 5 kpl ja mekkojen alla pidettäviä alusshortseja 5 kpl, treenihousuja 2 kpl, treenishortsit 1 kpl, eli näistä tulee 13 kpl lisää.

 

Yleensä käytän vaatteet loppuun asti, niin että niiden seuraava osoite on nuken vaatteet tai tekstiilikeräykseen (H&M). Kaapissa on muutama hieman liian pieni mekko, jota en ole käyttänyt moneen kesään, mutta A muistaa ne hakumatkalta, niin en raaski niitä laittaa eteenpäin. Ja sitten mekko, jonka helma meni ruohonleikkuussa täyteen tahroja, niin meinasin säästää vielä kotimekoksi pihatöihin.

 


Kappalemäärä ei yllättänyt, koska aika väljää vaatekaapissani on, mutta toisaalta, pärjäisin vähemmälläkin vaatemäärällä. Neuleet tuuletan ja huollan säännöllisesti, silitän ja höyrytän vaatteet pesun jälkeen ja tarvittaessa tahrat pyrin pesemään heti, että ne saa pois. Henkaritangolla oikealla puolella on vähänkäytetyt vaatteet ja vasemmalla puolella puhtaat vaatteet värikoodattuna.

 


 

Osan kesämekoista, hameista ja topeista laitoin jo laatikkoon säilöön, mitä en talven aikana käytä. Kesäisin käytän oikeastaan vain mekkoja ja syksystä kevääseen housuja ja neuletta. 

 

Ehkä tämä vaatemäärä on jo aika minimalistinen? Oletko koskaan laskenut, monta vaatetta omistat?

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin