31 lokakuuta 2018

MAKUUHUONEEN PEHMEÄ TUNNELMA

Villa H, sisustaminen, makuuhuoneen sisustus, hattara matto, Fiona bench, Ruth & Joanna, Zarro
Villa H, interior, ruth & joanna, hattara matto, bedroom


…ja vähän uutta sisustukseen nimittäin nyt meillä on se penkki sängynpäädyssä mistä edellisessä makuuhuone postauksessa kirjoitin. Minulla ei ole mitään suurta tyynyvarastoa vaatekaapin ylähyllyllä, mutta kyllä siellä muutama tyyny on sopivaa hetkeä odottamassa. Tyynyvarastoa penkomalla hieman pehmensin makuuhuoneen mustavalkoista sisustusta vaihtamalla mustan päiväpeiton tilalle beigen viltin ja mustan tyynynpäällisen samanlaiseen ruskeaan sekä lisäämällä vaaleanpunaisen karvatyynyn sängylle. Tykkään tosi paljon nyt makuuhuoneen rauhoittavasta ja pehmeästä tunnelmasta. Tosin haaveilen pyöreästä penkin värisestä tyynystä tuon vaaleanpunaisen tilalle.


Villa H, makuuhuone, sisustaminen, taulukollaasi, vita eos valaisin
Villa H, makuuhuoneen sisustus, Ruth & Joanna Fiona bench, chihuahua


 Pari viikkoa sitten tuli Zarrosta (pakko mainostaa kun tuolta saa aina niin ystävällistä ja nopeaa palvelua) tilaamani Ruth & Joanna brändin Fiona-penkki ja miten kaunis se onkaan! Hieman lilaan taittava samettinen penkki ei ole sävyltään se minkä voisi minun kuvittelevan valitsevan, mutta ihastuin niin paljon tuohon sävyyn messinkiin yhdistettynä että oli helppo valinta. Nyt pääsee karvakamut sängylle nukkumaan ja pois milloin haluaa ja jalkoja rasittamatta. Vaikka sängynpäätypenkki hommattiin alun perin koirille askelmaksi, niin kyllähän se on vaan kätevä istumapaikka kun pukeutuu herättyään.

Villa H, makuuhuoneen pehmeä tunnelma, peilipintainen yöpöytä, classic collection, hattara matto
Villa H, koira, chihuahua, makuuhuone, interior, sisustaminen, jotex samettinen sängynpäätyTykkään siitä, ettei meidän makuuhuoneessa ole nyt mitään muuta, ei ylimääräistä vaaterekkiä niin kuin aiemmin. Makuuhuone on tila joka on rauhoitettu juuri nukkumiseen. Joka aamu petaan sängyn aamulenkin jälkeen, nimittäin en voi keskittyä töihin jos makuuhuoneesta vilkkuu ryppyiset lakanat ja tyynykasa on rennosti sängyn vierellä. Petauksen tekeminen on rutiini johon menee maksimissaan se kaksi minuuttia aamusta.

Villa H, makuuhuoneen sisustus, Ruth & Joanna, Fiona bench, eos vita valaisin, hattara matto, jotex sängynpääty

 
 
Mukavaa keskiviikkoa!
 
 Seuraa Villa H: 

27 lokakuuta 2018

KUN NORMAALI ON EPÄTAVALLISTA


Kun normaali on epätavallista. Se kun lauantainen vapaapäivä molemmilla ei ole ollut normaalia varmastikaan moneen vuoteen. Se että lauantaina herätään ilman herätyskellon pirinää. Kummankaan ei tarvitse lähteä tai tehdä töitä. Saa vain olla, tekemättä mitään tai tehdä just sitä mikä sillä hetkellä on mieluisaa.  Olla suorittamatta. Ja vielä on sunnuntai edessä. Kuunnella koiran kuorsausta, lenkkeillä lumihunnun päällä, lukea ensimmäistä joululehteä ja juoda glögiä takkatulen loimutessa taustalla.
Nautin herätä hitaasti. Keitän aamukahvit ja luen uutiset sohvalla kahvia hörppien. Annan koirille hieman ruokaa ja lähden lenkille vasta tunnin päästä. Luen kirjaa. Mietin ääneen, että nyt olisi sopiva päivä kitkeä pensasaitaa, mitä ei kesällä ehtinyt tekemään. Mieheni mielestä erittäin huono idea. Ja totta, miksi ei voisi vain lorvia koko päivää? Teen ruokaa ilman kiirettä, katan pöydän ja odotan miestäni renkaanvaihdosta. Syödään ja luen taas. Lenkkeilen, lämmitän takan ja nautin lepopäivästä koirien kanssa. Epänormaali lauantai on kyllä ollut niin parasta hetkeen, että taidan nauttia samanlaisista lauantaipäivistä vuoden loppuun saakka, niin että epätavallisesta tulee normaalia.
 
 
Seuraa Villa H: 
 

24 lokakuuta 2018

TAKAN LAATOITUS VAI MAALAUS?

olohuone, takka, tiilerin takka, banaanipuu, sisustus, koti
Pholc tage valaisin, Flos IC  F2, hattara matto, olohuoneen sisustus, chihuahua
chihuahua, olohuone, liljat, sisustaminen
ruokailutila, villa h,
olohuone, sisustaminen, takka, villa h
Villa H, sisustus, koti, marmoripöytä, stingray keinutuoli, jonathan adler maljakko


 
Kaunis pakkasaamu, astiapesukoneen korjaaja, kirpeä aamulenkki ja työpäivän aloitus takkatulen lämmössä. Tänään saimme vihdoin uudet jouset tiskikoneen kanteen. Ihana kun voi taas pitkästä aikaa pitää astianpesukoneen luukkua raollaan!
 
Oli niin vilpoisa herätys tämä aamuna, että aamulenkin jälkeen kipaisin kassillisen koivuhalkoja ja laitoin takkaan tulen. On kyllä aivan eri tunnelma kotona työskennellä kun taustalla musiikkina vain tulen rätinää.
 
Olen pohtinut takan pinnoittamista, että laatoittaisinko tuon meidän takan vai maalaisiko vain taas kerran uudelleen? Laattapinta olisi ehkä helpompi pitää puhtaana... ja jos laatoittaisi sellaisella keskikokoisella laatalla, niin että tuohon eteen menisi neljä laatta ja mahdollisimman kapealla saumalla. Olisiko se parempi kuin tuo nykyinen maalipinta? 
 
 Ihanaa keskiviikkoa!
 
 
 Seuraa Villa H: 

21 lokakuuta 2018

KOTIMME VALAISIMET

*sisältää mainoslinkkejä.
 
Flos ic f2 valaisin, olohuoneen valaisin, lattiavalaisin, villa h
Villa H, flos gatto cocoon valaisin, stingray keinutuoli, olohuoneen valaisimet
Villa H, flos ic f2 valaisin, tage 50 valaisin, sisustus, design valaisimet

 
Kokosin meidän kodin valaisimet yhteen postaukseen. Olohuoneessa meillä on Flos IC F2 lattiavalaisin*, joka on kyllä kaunis kuin helmi. Riippuvalaisimena meillä on Co Bankerydin moderni kattokruunu, Tage 50,* messinkisenä sekä sivupöydällä Flosin Gatto pöytävalaisin*. Tämä antaa niin ihanan pehmeän valon, jotta haaveilen tuon pienemmästäkin versiosta.
 
Villa H, ruokailutila, &tradition valaisin, paperivalaisin
 
 
Ruokapöydän päällä on &tradition formakami JH5* -riippuvalaisin. Tämä paperinen valaisin on kyllä upea katseenvangitsija.
 
Villa H, sisustus, eteisen valaisimet, eteinen, muuto grain valaisin
 
 
Eteisestä löytyy upotettujen led spottien lisäksi Muuton Grain valaisimet* mustana.
 
Villa H, keittiö, sisustus, artemide tolomeo seinävalaisin
Villa H, taulukollaasi, keittiö, käytävä, muuto e27
Villa H, keittiö, muuto e27 valaisin

 
 
Keittiön laatoitetulla seinällä on Artemide Tolomeo seinävalaisin*. Keittiössä ja pienessä käytävän pätkässä on sirot Muuton E27 valaisimet* valkoisina.
 
Villa H, wc, sisustus, house doctor diy valaisin

 
 
Toisesta wc:stä löytyy House Dotctorin DIY* -riippuvalaisin.
 

villa h, työhuone, eos vita valaisin
vierashuone, eos vita valaisin
makuuhuone, sisustus, eos vita valaisin

 
 
Makuuhuoneessa, työhuoneessa kuin vierashuoneessakin on katossa Vitan Eos valaisimet*. Meiltä löytyy paljon erilaisia valaisimia, mutta näihin kolmeen huoneeseen halusin samanlaiset kattovalaisimet, jonkun punaisen langan sisustukseen.
 
makuuhuone, yöpöytä, lee broom crystal bulb pöytävalaisin
 
 
Makuuhuoneen toisella yöpöydällä on nyt väliaikaisesti Lee Broomin Crystal Bulb valaisin, mutta haluaisin yöpöydille samanlaiset ja hieman suuremmat valaisimet. Room21 verkkokaupassa olisi nyt monet valaisimet* alessa (jopa -25%), mutta en ole vielä aivan varma minkälaiset valaisimet yöpöydille haluaisin.
 
 Seuraa Villa H: 
 


19 lokakuuta 2018

VIERASHUONEESSA NYT

Villa H, vierahuone, beni ouarain matto, sisustus, koti
Villa H, sisustus, vierashuone, viherkasvit
vierashuone, villa h, sisustusinspiraatio
Villa H, vierahuone, beni ouarain matto, sisustus, koti
vanha kaappi, vierashuone, petaus,


Ihanaa perjantaita! Täällä pientä uudistusta kokenut vierashuone odottaa kummityttöä yökylään. Nyt vierashuoneessa on 120 sänky vieraita varten. Meidän uuden leveämmän sängyn tieltä entinen peti meni vierashuoneeseen. Ihana kun ei tarvitse enää patjapinon kanssa leikkiä! Tykkään laittaa puhtaat petivaatteet valmiiksi vieraita varten sänkyyn aina kun yövieraat lähtevät. Nimittäin eipähän tarvitse sitten vieraitten aikaan laitella lakanoita.
 
Vanhan kaapin päällä on pino lehtiä isommille vieraille ja pienemmille vieraille leluja mustassa paperikassissa. Viherkasvit ovat viihtyneet niin mainiosti tuolla pimeässä ja tummemmassa huoneessa. Hauska miten ne viihtyykin, vaikka tuo on varmaan varjosin nurkka kodissamme!
 
 
 
Seuraa Villa H: 

 

16 lokakuuta 2018

KOTONA TYÖSKENTELY

yrittäjyys, kotitoimisto, olohuone, olohuoneen sisustus, Villa H
Villa H, kotitoimisto sohvalla, oma tyyli, olohuoneen sisustus
Villa H, stingray keinutuoli, hattaramatto, pholc valaisin, marmoripöytäOlen ollut yrittäjänä nyt yhdeksän ja puoli vuotta. Nykyään työskentelen pääasiassa kotona, mutta välillä käyn muualla palavereissa ja tietysti työmaakäynneillä. Tässä tulee lista kotona työskentelyn hyvistä puolista:
 
Voit pitää siivouspäivää samalla kun työskentelet. Palavereiden välissä pyykit koneeseen/ kuivumaan. Tietokoneella istumisesta on välillä hyvä pitää pieni tauko ja tähän sopivaa ja rentouttavaa taukojumppaa on imurointi ja moppaaminen.

Jos väsyttää todella paljon, niin ei kannata yrittää raapustaa töitä kun ajatuskaan ei kulje mukaan, joten lääkkeeksi jotain näistä: hetkeksi sohvalle pitkälleen silmät kiinni, koirien kanssa happihyppelylle tai keittiöön ruuanlaittoon.  Illalla voikin sitten taas jatkaa keskeneräisiä töitä uudella innolla.
 
Koti pysyy siistinä, kun palaverit ja tapaamiset pidetään usein kotona ruokapöydän äärellä. Nimittäin välillä asiakkaat ovat suunnittelupalaverin keskellä kurkanneet niin saunaan, pesuhuoneeseen kuin makuuhuoneisiinkin. (Haetaan inspiraatiota ja mittasuhteita, koska suunnittelen taloja).

On pakko olla tehokas. Kun asiakkaat käy kotonasi, muista että he saattavat tulla hieman ajoissa tai sitten vartin varoitusajalla. Tänään juuri lopetin hampaiden pesemisen kun asiakas hurautti pihaan 10 min sovittua aiemmin. Äkkiä naaman pesu sekä rasvaus ja ehdin  kuin ehdinkin ovelle juuri kun hän oli soittamassa ovikelloa.

Se mikä unohtuu itseltäkin liian usein, on että työ ei ole harrastus. Välillä pitäisi pitää lepopäiviä vaikka työt ovat aina läsnä. Tarvitseeko sähköposteihin esim. vastata sunnuntaisin?

Villa H, banaanipuu, olohuoneen sisustus, yrittäjyys, kotona työskentely


ps. testasin miltä olohuoneessa näyttää, jos banaanipuun siirtää tuolta nurkasta pois.


Seuraa Villa H: 13 lokakuuta 2018

RAHA: SIJOITTAMINEN JA SÄÄSTÄMINEN

tänään puhutaan sijoittamisesta ja säästämisestä. Villa H blogi, olohuoneen sisustus
Villa H, eteisen sisustus, sijoittaminen ja raha aiheena
Villa H, olohuoneen sisustus,


Tänään on ollut mielenpäällä raha tai oikeastaan sijoittaminen ja säästäminen. Olen ollut nuoruudesta lähtien säästeliäs. Pienestä pitäen laskin paljon on kertynyt kolikoita possupankkiin. Aloitin kesätyöt 12-vuotiaana. Ensimmäinen työni oli viikko mansikoiden poimimista mansikkatilalla.  Siitä kesä kesältä ”sain ylennyksen” mansikantaimien istutukseen, kitkemiseen ja lopulta torille myyjäksi. Yläasteella vedin 4h-kerhoa kerran viikossa. Lukion aikana olin kesätöissä tehtaassa.  Ja opiskeluaikoina työskentelin kesäisin ABC:llä sekä rakennustyömaalla. Opiskeluaikani rahoitin kesätyörahoilla ja koskaan ei tarvinnut talvea elää pelkällä opintotuella ja syödä pelkkää makaronia. Mietin kyllä joskus että toisaalta olisi kiva elää hetki pelkällä opintotuella. Kokea sekin. Mutta en ole koskaan joutunut mistään luopumaan sen takia että olen käyttänyt rahani järkevästi ja käyttänyt lomani työn tekoon. Päinvastoin, kesätyöt ovat kasvattaneet luonnetta, vastuuta ja ahkeruutta sekä opettaneet työntekoa ja rahankäyttöä.

Villa H, Jonathan Adler dora maar kulho, eteisen sisustus
Villa H, eteinen, itse suunniteltu tapetti


Kannustan aina muita säästämään nuoresta pitäen. Että kannattaa säästää pahanpäivän varalle kuin myös elämää varten. Koska pienistä puroista... Jos esimerkiksi joku kodinkone hajoaa, niin on heti varaa ostaa uusi tilalle. Tai jos sairastuu, niin on varaa mennä lääkäriin jne. Ja säästämään kesätyörahat niin että opiskeluun ei tarvitse nostaa opintolainaa. Ja säästämään vain ihan sitä varten, jos joskus haluaakin lomalle, niin on vara lähteä ilman säästämistä. Ja se on muuten jännä, mitä isommat tulot, niin sitä isommat menot!

Villa H, chihuahua, koiran elämää, olohuone, klassinen sisustus
Villa H, oma tyyli, olohuoneen sisustus, flos ic f2 valaisin, chihuahua


Nyt minua on alkanut kiinnostamaan sijoittaminen muuhunkin kuin asuntoihin (ja käyttötilille säästäminen). Olen lukenut vähän rahasto- sekä osakesijoittamisesta. Toisaalta en ole hirvittävän kiinnostunut seuraamaan osakekursseja jne. Mutta kasvaisiko se into ja kiinnostus sijoittamisen yhteydessä? Nyt nimittäin säästän pankkitililleni, mutta järkevämpää olisi laittaa raha myös töihin. Onko lukijoissa sijoituskonkareita ketkä osaisi neuvoa näissä asioissa? Ja miten te sijoitatte jos sijoitatte?
  
Seuraa Villa H: 

09 lokakuuta 2018

MAKOISAT UNET

Villa H, makuuhuoneen sisustus, sängynpääty, klassinen koti, classic collection, jotex sängynpääty
Villa H, byredo tuoksu, Lee Broom crystal bulb, makuuhuoneen sisustus

 
Täällä on viime viikot nukuttanut niin makoisasti. Nimittäin vihdoin muutama viikko takaperin kävimme yhdessä mieheni kanssa kaupoilla ja ostimme meille leveämmän sängyn. Meinasi kyllä jo epätoivo iskeä kun myyjä kysyi kovuutta jne. ja malleja oli laidasta laitaan muttei kumminkaan oikein mitään mieleistä. Saimme lopulta kuitenkin ostettua meille uuden leveämmän sängyn. Nyt mahtuu nukkumaan vaikkapa poikittain. Sänky taitaa olla koirienkin mieleen, koska aamuisin saan 10 aikaan käydä etsimässä peiton alta unikeot aamulenkille.
 
Villa H, makuuhuone, sisustusinspiraatio, svanefors päiväpeitto
Villa H, Jotex sängynpääty, samettinen helmalakana, peilipintainen yöpöytä

 
Samalla sain tilattua pitkään harkinnassa olleen sängynpäädyn. Päädyin lopulta valkoiseen samettipintaiseen sängynpäätyyn. Luonnonvalkoista mietin myös, mutta se olisi ehkä näyttänyt likaiselta beigeä seinää vasten. Ostin samalla myös samaa materiaalia olevan valkoisen helmalakanan.
 
Villa H, chihuahua, koirat, makuuhuoneen sisustus, klassinen makuuhuone
Villa H, byredo tuoksu, Lee Broom crystal bulb, makuuhuoneen sisustus

 
Alkuun ilman helmalakanaa sänky tuntui niin korkealta, vähän kuin olisi yläsängyssä nukkunut niin kuin lapsena. Uusi sänky olikin noin 8 cm korkeampi kuin aiempi sänky, joten täytyy hommata sängynpäätypenkki, jotta koirat pääsevät hyppäämään turvallisesti sänkyyn ja pois jalkoja rikkomatta. Vielä valaisimet yöpöydille sekä penkki sängynpäätyyn niin makuuhuoneen sisustus on valmis. Sängynpääty antaa kyllä viimeisen silauksen makuuhuoneen sisustukseen, vai mitä?
 
Villa H, byredo tuoksu, Lee Broom crystal bulb, makuuhuoneen sisustus
Villa H, hattara matto, makuuhuoneen sisustus, sängynpääty jotex, peilipintainen yöpöytä

 
 
 
Seuraa Villa H: