27 huhtikuuta 2024

JUHLIEN HELPPO JA NÄYTTÄVÄ KORISTELU

 


Helposti toteutettava ja näyttävä koristelu juhliin: ilmapallotaivas. Tilasin kirsikkateemaan sopivia ilmapalloja reilusti ja sitten niitä puhallettiin juhlia edeltävänä iltana koko perheen voimin. Kiinnitin ilmapalloihin valkoiset satiininauhat, mutta lahjanaru sopii yhtä lailla.

 


Kun pallot olivat valmiit, kiinnitin pallot ilmapallotarroja apuna käyttäen olohuoneen kattoon. Sikin sokin kolmen väriset pallot kattoon ja koristelu oli siinä. Lisäksi 6-numero laitettiin samoilla ilmapallotarroilla seinään kiinni.

 


Heliumpallot tulevat niin paljon enemmän maksaa, niin ihan perinteisesti puhaltamalla saa samanlaisen koristelun liimaamalla pallot tarroilla kattoon. Tosi monet luulivatkin palloja heliumilla täytetyiksi. Luulen, että jatkossa meillä koristellaan näin juhliin. Ja koska koirat pelkäävät pitkin kotia pomppivia ilmapalloja, näin katossa ollessa koirat eivät edes tiedä palloista mitään.


 

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

25 huhtikuuta 2024

6 V SYNTYMÄPÄIVÄJUHLAT - AARTEEN ETSINTÄÄ

 


Meillä juhlittiin viikonloppuna huhtikuussa 6 vuotta täyttävää neitiä. Ensiksi lauantaina oli niin kaverisynttärit, mummosynttärit kuin kummisynttärit. Ja sunnuntaina juhlat jatkui kummin, serkkujen ja muitten sukulaisten kanssa.


 

 

Kaverijuhliin kutsuttiin 12 kaveria niin päiväkodista kuin naapurustosta ja lähes kaikki pääsi. Koska lapsia on parin tunnin ajan 10, mietin että pakko keksiä kivaa ohjelmaa missä menee mukavasti osa ajasta. 

 


Suunnittelin aarteen etsinnän, jota varten tein karkkivartaat jokaiselle lapselle. Piirsin paperille kartaksi talomme pohjapiirustuksen, johon merkkasin kolme tehtävää. Kun tehtävät oli suoritettu oikein, lisäsin karttaan aarteen paikan. Tehtäväksi tein plussalaskuja, olen huomannut, että A tekee tehtäviä usein itselleen ja tarkistaa ne itse, joten laskut näköjään kiinnostavat tuossa iässä. 

 Aarteen etsinnän lisäksi osa lapsista leikki myös piilosta ja väriä. Lapsilla oli niin hyvät leikit koko parituntisen ajan, että ei ohjelmaa enempää tarvinnutkaan. Sama aarteenetsintä toimi myös serkkujen kanssa. Tein vanhemmille lapsille kartan pisteisiin hieman vaikeammat laskutehtävät. 

 


Tämä aarteenetsintä oli kaikkien lasten mieleen, varsinkin aarteena olleet karkkivartaat olivat mieluisat. Karkkivartaita varten tarvitsee vain grillitikkuja, erilaisia pehmeitä karkkeja sekä pussit joihin vartaat sopivat. Aarretta varten meiltä löytyi sopiva aarrearkkukin, kannellinen kori oli juuri sopiva tähän leikkiin.

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin