Perjantai-iltana kahdeksan jälkeen aloin etsimään voileipäkakun ohjetta.. Teki mieli leipoa jotain erilaista lauantain vieraille. Lähdin kiireellä kauppaan ennen yhdeksää. Alle tunnin päästä kakku olikin jo jääkaapissa koristelua vaille valmiina. Varmaan ensimmäistä kertaa tein voileipäkakun ja ihmettelen vain miksen aiemmin ole tehnyt? Nopeaa ja herkullista!
Ohje:
16 palaa taikaruispaahtoleipää. Kostutukseen maitoa tai lihalientä, 2 rkl/leipäpala.
Kinkkutäyte:
300 g palvikinkkua
noin 1 tuorekurkku
noin 6 rkl sinappikurkkusalaattia
1 ruukku ruohosipulia
200 g yrttituorejuustoa
Pilko palvikinkku ja ruohosipuli pieniksi paloiksi. Raasta tuorekurkku ja purista ylimääräinen neste pois. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Juustotäyte (samalla kuorrute):
250 g levittyvää koskenlaskija sulatejuustoa
reilu 1/2 pussia mustaleima juustoraastetta
200 g ruohosipuli tuorejuustoa
sekoita ainekset keskenään.
Leikkaa leivistä reunat pois. Asettele 4 viipaletta riviin, kostuta ja laita puolet kinkkutäytteestä. Sitten taas 4 viipaletta leipää, kostutus ja puolet juustotäytteestä. Toista toisen kerran. Sitten vain jääkaappiin yöksi kostumaan ja koristelu seuraavana päivänä.
Herkullista iltaa!