31 toukokuuta 2021

MUKAVA PELLAVAMEKKO

 


Tämän kesän yksi lempimekoista on tämä Mangon alesta viime talvena tilattu pellavamekko. Mekossa on pohjepituus, pussihihat ja vyö, just täydellinen minulle ja niin mukava päällä.  A:n kukkamekko on myös niin ikään Mangosta.

 


Olen noin 172 cm pitkä, niin tuntuu että sopivan pituisia mekkoja on hankala löytää. Kun mekko on muuten sopivankokoinen, helma jää liian lyhyeksi. Yksi kesämekko taas kutistui muutaman sentin pesussa ja en tiedä onko oikein shortsienkaan kanssa hyvä. Tänä keväänä olen tosin löytänyt onneksi monta kivaa uutta kesämekkoa. Kesällä on nimittäin ihana pukeutua vain mekkoon, vaikka untuvatakin kanssa jos kylmä tulee.

 


Onneksi kesä on vasta edessä. Ehtii pukeutua kesämekkoihin vielä monta kuukautta. Ihanaa alkanutta viikkoa!

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

30 toukokuuta 2021

VUODEN ENSIMMÄINEN RAPARPERIPIIRAKKAEilen leivoin tämän kesän ensimmäisen raparperipiirakan. Ja oli niin hyvää. Leivoin piirakan valion reseptillä, mutta maidottomana kauramaitoon. Raparperia meillä ei vielä paljoa kasva, joten sain tehtyä raparperihilloketta ehkä 1/3 mitä ohjeessa oli. Hyvä oli näinkin. Päälle laitettiin vielä maidotonta vaniljajäätelöä ja mansikoita. Choice smooth vanilla on muuten varmaan parasta maidotonta vaniljajäätelöä.

 


Onneksi siskoni tuli iltakahville, niin ei tarvitse meidän yksin syödä koko piirakkaa. Ihanaa ja aurinkoista sunnuntaita!

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

 

28 toukokuuta 2021

TERASSIN HYÖTYPUUTARHA

 

 

Kurkkaus mun pieneen hyötypuutarhaan terassilla. Halusin laittaa täksi kesäksi lasitetulle terassillemme kukkien sijaan yrttejä ja tomaattia. Laitoin pinaattia, lehtikaalia, rosmariinia, tomaatintaimen sekä mansikkaminttua. Pihamaalta löytyy sitten marjat sekä raparperi.

 

 

Tuo mansikkaminttu oli aivan uusi tuttavuus ja ei että miten herkulliselle se tuoksuu. Oli tämän päivän ruokatilaukseen lisättävä tarvikkeita smoothien tekoon, koska mansikkaminttua tulen käyttämään niin smoothiessa, salaateissa sekä leivonnassa.

 


 

En malta odottaa siihen kun nuo kaikki taimet kasvaa ja alkaa rehottaa. Tulee terassille enemmän vehreyttä ja tunnelmaa. Hommasin terassille myös varrellisen puun, jossa on valkoiset kukat ja laventelin. 

 


Nyt on sitten kaikki istutukset ja muut puuhastelut pihamaalla tehty ja voikin vain seurata kasvien kasvamista ja kukkien kukkimista.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

24 toukokuuta 2021

MITÄ BLOGEJA LUEN?

  

 

Sain haasteen kertoa lempiblogit. Tein nyt listauksen mitä blogeja luen tai selailen, koska aina ei ehdi pitkiä postauksia lukemaan kokonaan, vaan katson kuvat ja luen sieltä täältä. Harmittavasti tosi moni blogi mitä olen tykännyt seurata, postaa nykyisin todella harvoin. 

 

Nykyisin kuuntelen todella paljon podcasteja ja voisin listata niitäkin tänne, mitä tykkään kuunnella. Podcastit on ihania juurikin lenkeillä, kun nukutan A:ta päiväunille. Sopivasti ehtii aina yhden jakson kuunnella lenkin aikana.

Tässä lista lempiblogeistani:

Metti Forssell

Hanna Väyrynen

Linda Juhola

Alexa Dagmar

Homevialaura

Valkoinen Harmaja

Si Moda

Avec sofie

 


 

Mitkä on sinun lempiblogit?

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin