29 syyskuuta 2020

METSÄRETKELLÄMe käytiin A:n ja koirien kanssa sunnuntaiaamupäivästä metsäretkellä. Oli niin täydellinen, lämmin ja aurinkoinen, syyspäivä, että pakkasimme eväät reppuun ja suuntasimme lähirantaan metsänreunalle eväsretkelle. A oli aivan haltioistaan retkestä ja puhui siitä vielä pitkään. 

Pakkasimme lasipulloihin vettä ja eväsrasiaan mansikoita, viinirypäleitä ja keksejä. Lisäksi tehtiin voileivät leivinpaperiin käärittynä. Viltti ja koirat matkaan ja menoksi. A kysyi rannalla, voiko mennä uimaan? Nyt ei ollut uimapukuja matkassa, eikä meidän neiti olisi varmastikaan varpaitaan kastellut kylmässä vedessä.

 Ja taas mietin, miksi näitä retkiä tulee niin harvoin tehtyä? Viikonlopun aamupäivät ovat niin täydellisiä juuri tällaisiin miniretkiin. Haaveilen kyllä, että vielä tänä syksynä päästäisiin kävelemään luontopolulle ja paistamaan makkaraa laavulle koko perheellä.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

26 syyskuuta 2020

SE PÄIVÄ, KUN MINUSTA TULI ÄITI


Tasan vuosi sitten heräsimme aamulla jännityksen ja onnen keskellä. Pari päivää aiemmin olimme lähteneet aamulla kotoa Suomesta lentokentälle ja noin vuorokauden kuluttua olimme perillä Etelä-Afrikassa. Ensimmäisenä iltana ei meinannut uni tulla millään, sillä seuraava aamu jännitti niin paljon. Samalla oli niin onnellinen olo ja jännitti niin paljon ensi kohtaaminen A:n kanssa. Nyt siitä on kulunut tasan vuosi, kun minusta tuli äiti ja meistä tuli vanhemmat A:lle. Tasan vuosi siitä kun näimme tyttäremme ensimmäisen kerran ja hetken päästä hän tuli kädet ojossa syliini. Niin rakas. Se hetki oli niin uskomaton ja ainutlaatuinen, ettei osaa edes tunteita pukea sanoiksi. Tasan vuosi siitä kun olimme hänet saaneet syliimme ja jonkin ajan päästä lähdimme perheenä majapaikkaamme kohti. Olin vain yhtä hymyä koko automatkan A:n ollessa vierelläni.

 


Tänään katsomme taas videon meidän ensimmäisistä hetkistä. Oli kyllä niin paras jutu palkata videokuvaaja mukaamme näihin hetkiin. Se on niin ihana muisto meille ja vielä tärkeämpi A:lle. 

 


Tuo päivä oli meille varmasti maailman onnellisin päivä ja A:lle taas hämmentävä ja pelottava. Eilen illalla taas juttelimme tästä, niin hän sanoi että A:ta pelotti ja halasi itseään <3. Ja kertoi miten tuli äidin ja isän kanssa lentokoneella kotiin. Hän oli niin onnellinen kun kerroin, että huomenna on hänen juhlapäivä <3. Se miten hän ottaa kaulasta kiinni ja sanoo: I love you. Kun hän tulee kesken leikin, halaa ja antaa pusuja <3. Kun hän sanoo että on äitin rakas, isin rakas, poikien (meidän koirat) rakas <3.

 


Niinä hetkinä kun väsyttää ja voimat on poissa, siirrän ajatukset näihin hetkiin ja mietin miten onnekas olen kun saimme näin rakkaat ja täydellisen tytön. Miten ihanaa aikaa saimme viettää hakumatkalla omalla perheellä. Elää ”vauvakuplassa” kuukauden ajan ja aikaa oli vain olla ja tutustua.

 

  Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

23 syyskuuta 2020

TYÖN JA LAPSIPERHEARJEN SUJUVUUS

 


Täällä on jo kohta kolme kuukautta takana työn ja lapsiperhearjen yhdistämistä takana. Aluksi meni muutamia viikkoja opetellessa miten tunnit riittää päivässä, mutta nyt arki sujuu pääosin todella hyvin. Väliin toki mahtuu niitä päiviä kun töitä ja tekemistä onkin enemmän kuin tunteja päivässä, mutta niin sen ruuhkaan vaan saa lopulta purettua kun vähän yöunista nipistää. 

 


Yleensä aina nimittäin menee niin että on joko väljää tai että työt kasaantuu. Keskitietä ei kyllä yrittäjyysaikana ole ollut. Mutta kun tähän kaikkeen on tottunut, niin arki sujuu kaikesta huolimatta hyvin.

 


Pääasiassa en tee töitä tietokoneella silloin kun A on hereillä ja olen yksin kotona hänen kanssa. Päiväunien aikaan teen aina kaikki suunnittelutyöt, mitkä vaativat täyttä keskittymistä. Sitten palaverit onnistuvat milloin vain. Joko A:n leikkiessä vierellä (tai katsoo videoita) tai niin, että hän on päiväunilla. Tai jos käyn esimerkiksi aloituskokouksissa, on hän mukana tai mieheni tulee töistä kotiin A:n luokse. 


 

Nykyään kun tulee hoidettua työasioita soittamalla, viesteillä, sähköpostilla kuin WhtsAppilla ei kellonajalla ole aina väliä tai sillä missä on. Joskus hoidan puhelinpalaverit lenkillä ollessa tai vastaan viesteihin sängyssä. Välillä herään aamulla ennen muita tekemään töitä ja toisinaan A:n nukahdettua teen töitä puolille öin.

 


Se miten kaikki toimii, niin tärkeintä ovat rutiinit. On niitä päiviä, kun öisin on herätty ja väsyttäisi. Mutta koska hommat tulee tehdä ja pienen kanssa olla ja leikkiä niin rutiinit auttaa. On tietty päivärytmi, sama aamu- ja iltapala sekä aamu- ja iltatoimet. Meidän päivärytmiin kuuluu myös noin neljä koiranulkoilutuslenkkiä, pisin lenkki tehdään aina päiväunien aikaan. 


 

Toinen on se, että ei ole liikaa kalenterissa ohjelmaa. Mullahan on paperikalenteri johon merkkaan menoja, mutta en kyllä yleensä kalenteria katso kuin ehkä kerran viikossa. Menoja on sen verran, että ne piirtyvät mieleen silloin kun kirjoitan kalenteriin ja osa menoista toistuu joka viikko, niin ne ovat mielessä aina.


 

Muita keinoja arjen sujuvuuteen on se, että joka maanantai pesen viikon pyykit ja teen viikkosiivouksen. Kerran kuukaudessa käy siivooja siivoamassa vessat, pesuhuoneen, saunan lasit ja peilit. Sekä kerran viikossa tilaan viikon ruokaostokset kotiinkuljetettuna cittarista. Minusta on ihanaa helpottaa arkea niin, että jää leikkiä ja lukea A:lle. Olla vain ja köllötellä sekä leikkiä ja antaa huomioita koirille myös.

 

Ja paras keino on mennä vain lapsen ehdoilla <3. A tulee aina ensin, koska töitä ehtii tehdä myöhemmin A:n kasvettua.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin


20 syyskuuta 2020

VIIKONLOPUN KUULUMISIA

 


Meillä on ollut viikonloppuna paljon menoa sekä A:n serkku yökylässä. perjantaina kävimme A:n serkun 2 vee synttäreillä ja samalla saimme yövieraan matkaan. Lauantaina juhlistimme äitiäni ja isää perheen kanssa. Niin ihana oli pitkästä aikaa nähdä montaa sisarusta perheineen kerralla. Viime kerta taisi olla viime joulu, kun olimme yhdessä koossa noin isolla porukalla.

 


Tänään me nukuttiin todella pitkään, yli yhdeksään koko perhe, ja ollaan otettu rennosti kotona. Illalla kävimme vielä toisessa mummolassa. Koirat olivat aivan innoissaan kun pääsivät pitkästä aikaa mukaan ja kylään.

 

 

Kun päivän oli niin tekemättä mitään, tuli illalla sisustusinspiraatio. Vaihdoin hieman valaisimien paikkaa ja uutta asetelmaa olohuoneeseen kuin eteiseenkin. Ah, nyt alkaa näyttää uudistunut olohuone siltä miltä haluan. Joskus se ottaa aikaa enemmän, että palaset loksahtaa paikoilleen niin kuin on ajatellut.

 


 

Tämä viikko oli aika täysi, kun oli monta palaveria sekä päälle kiireellisiä töitä. Niinpä minulle parasta rentoutumista on kyllä kodinlaitto ja sisustaminen. Ei tarvitse kuin esimerkiksi puoli tuntia vähän vaihdella asetelmia ja pyyhkiä pölyjä niin on jo ajatukset aivan muualla ja rentoutunut fiilis. 

 


 

Ihanaa alkavaa viikkoa!

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin