27 marraskuuta 2018

VÄHÄN JOULUA ETEISEEN

eteinen, sisustus, Villa H, jouluinen eteinen
eteinen, sisustus, Villa H, jouluinen eteinen
 
 
Olen nykyisin niin jouluihminen. Rakastan tunnelmoida ja alkaa jo marraskuussa vähän "joulustella". Pienin askelin olen laittanut joulun tunnelmaa kotiimme. Vähän joulua eteiseen amarylliksellä sekä kynttilän loisteella. Joka ilta sytytän kynttilät ja sammutan valoja. Aikalailla tunnelmavaloilla mennään jouluista musiikkia kuunnellen.
 
 
eteinen, sisustus, Villa H, jouluinen eteinen
 
 
Olen haaveillut joulukuusesta heti joulukuun alkuun ja hetken jo mietin pitäisikö tilata tekokuusi. Mutta kyllä se lähellä kasvatettu aito kuusi vie voiton tekokuuselta, joka pitäisi vielä tilata. Täältä lähistöltä löytyy joulukuusiviljelmiä, joten sieltä taidan hankkia meille kuusen. Meidän  omalta pieneltä tontilta kun ei taida kuusia löytyä, mäntyjä ja koivuja vain.
 
eteinen, sisustus, Villa H, jouluinen eteinen

 
 
Meidän vanhempi koira on nyt ainakin reilu viikon ajan lähes joka yö halunnut ulos pissille kolme kertaa yössä. Nyt alkaa nuo yö heräämiset jo itsellä verottaa voimia, joten nyt toivotaan että ensi yönä saisi vihdoin levätä. Hmm... voikohan koiralla olla jotain tautia? Pitää ehkä kohta soittaa eläinlääkäriin jos sama meno jatkuu vielä monta päivää.
 
 

 
  Seuraa Villa H: 
 

24 marraskuuta 2018

MARRASKUUN PARHAAT

 Tummat lattiat. Kesästä lähtien olen ihastellut tummia lattioita niin instagramin kuvavirrassa kuin sisustuslehdistä ja kirjoista. Meillä oli aiemmassa asunnossa tumma lattia ja tykkäsin siitä kyllä paljon, tosin tähän kotiin halusin vaaleaa.

Villa H, marraskuun parhaat, eteinen ,kynttilät
Villa H, työhuone


Tuoksukynttilät. Ja kynttilät ylipäätään. Joka päivä sytytän kynttilät päivän alkaessa hämärtymään. Niin keittiöön, olohuoneeseen kuin eteiseenkin. Työhuoneessani leijailee vieno tuoksu, mietin pitkään mistä tuo ihastuttava tuoksu leijailee kunnes muistin kynttilöitä ostaessa myyjän sumuttaneen tuoksua pakkauspapereihin.

chihuahuat, villa h, marraskuun parhaat

Miniloma. Tällä viikolla olen nukkunut todella katkonaisia unia. Saattanut sen kolme - neljä kertaa yössä laskea koiria pihalle, joten viikonlopun miniloma äidin ja siskojeni kanssa tuli todella hyvään saumaan! Eilen illalla nimittäin päässäni ei liikkunut enää yhtään järkevää lausetta. Yhdessäolon lisäksi odotan kyllä myös hyviä yöunia, heh.


Lähestyvä joulunaika. Pihalla leijailee lumihiutaleet ja maa on pikkupakkasen jäljiltä jäässä. Lenkillä hyräilen joululauluja ja nautin kauniista huurteisista maisemista. Pikku hiljaa alan laittamaan kotiin joulua, muutenkin kuin amarylliksiä ostaen ja kynttilöiden loisteessa tunnelmoiden. Aamulla kirjoitin ensimmäiset joulukortit.
 
 

  Seuraa Villa H: 

22 marraskuuta 2018

MENOVINKKI: POP UP - DESIGNKULMA


Designkulma, Joensuu, pop up - myymälä,
Designkulma, Suoma-design
Designkulma, Kerafiikka
Designkulma, Aarni, kellot
Designkulma,


Tässä tulee menovinkki Joensuuhun: Designkulma Kauppakeskus Metropolissa. Pistäydyin marraskuun alussa juuri avatussa pop up –myymälässä, niin kiva saada uusia putiikkeja tänne Joensuuhun ( vaikkapa vain joulun alle). Liikkeestä löytyi upeita kotimaisia tuotteita niin lahjaksi kuin viemiseksi näin joulun alla kylään mentäessä.  Muistaakseni sieltä löytyy 26 eri brändin tuotteita. Siellä on niin korua, kelloa, luonnonkosmetiikkaa, sisustusta, keramiikkaa, vaatetta, kortteja kuin muita printtejäkin muun muassa.

Designkulma, Kerafiikka

Ostin itse keittiöön Kerafiikan saippua-alusen. Enää ei tarvitse repiä voimalla palasaippuaa tiskialtaan reunalta irti.

Designkulma, Aarni, aurinkolasit
Designkulma, Kerafiikka
Designkulma, Aarni kello


Designkulma löytyy Kauppakeskus Metropolista ja on auki joulukuun 23. päivä saakka. Kannattaa käydä!
 
 
  Seuraa Villa H: 
 
 

 

19 marraskuuta 2018

TALJAT ESILLE

ruokailutila, Villa H, sisustus, istuintaljat, amaryllis


Lisää pehmeyttä ja lämpöä pyllyn alle, nimittäin nyt on otettu loputkin taljat kaapista käyttöön. Nyt oli kyllä niin oikea hetki vaihtaa kesäiset tuolin pehmusteet istuintaljoihin ruokapöydän äärellä. Miten ihana oli istahtaa lämpöiselle taljalle höyryävän aamukahvin kanssa ensimmäisen kunnon pakkasyön viilentämässä kodissa. Nostaa jalat perinteiseen tapaan edessä olevalle tuolille ja lukea päivän lehteä.

ruokailutila, Villa H, sisustus, istuintaljat, amaryllis, tolix, y-tuoli

 
Nuo istuintaljat taitavat olla jo neljättä vuotta meillä käytössä ja pienen imuroinnin ja pöyhinnän jälkeen näyttää edelleenkin hyvältä kovasta käytöstä huolimatta. Pitää tosiaan vähän pöyhiä ja imuroida karvoja ilmavammaksi tänään siivouspäivänä.

amaryllis, ruokailutila, Villa H, flos ic f2

 
Leikkasin kukkivan amaryllisen oksan tämän vuoden ensimmäisestä ruukkuamaryllisestä. Amaryllikseen avautui todella kaunis kerroksellinen kukinta. Ruukusta oli vielä kaksi kukkavartta nousemassa, toisen nuput juuri avautumassa, joten leikkasin jo kukkivan oksan maljakkoon. Amaryllis on kyllä yksi kauneimmista joulukukista.
 
ruokailutila, villa h, amaryllis, formakami valaisin
 
 
Nyt lähden sytyttämään takkaa jotta saadaan vähän lisälämpöä kotiin. Tykkään kyllä lämmittää takkaa aina päivisin, samalla kun työskentelen koneella joululaulut taustamusiikkina.
 
Auringonpaistetta alkaneeseen viikkoon!
 
  Seuraa Villa H: 

17 marraskuuta 2018

LAUANTAIN TUNNELMAA


 
 
Tänään saimme herätä upeaan auringonpaisteeseen, joka loisti sälekaihtimien välistä. Pitkästä aikaa pääsimme pidemmälle lenkille jo aamusta, nimittäin meidän karvakorvat ei kauheasti vesisateesta välitä. No kukapa sitä haluaa lenkkeillä tassut märkänä!
 
Tänään on ollut oikea lepopäivä. Vähän imurilla suurimpia karvakasoja pois silmistä ja terassin sisustamista talvea varten. Nyt ajattelin laittaa aivot narikkaan ja selailla lehtiä. Ei haittaa vaikkei sen enempää tule inspiraatiota, kunhan saa levätä ja katsella jouluisia juttuja ja tunnelmoida hämyisessä kodissa.
 
Instagramissa #mynovemberhygge tunnisteella löytyy muuten nyt meidän sisustussiskojen marraskuisia tunnelmapalasia. Olen itse kyllästynyt siihen, että joka tuutista tulee vain ikävää kommenttia marraskuusta: kyllähän se siksi muuttuu jos ei muita ajatuksia löydy. Jos on pimeää niin lisää valoja ja kynttilöitä... Heh, olenkohan sitten out, koska minä tykkään marraskuusta. Mikä onkaan parempi tekosyy kaivautua vain syvemmälle sohvannurkkaan ja olla tekemättä mitään! Parasta, vai mitä?
 
 
  Seuraa Villa H: 

11 marraskuuta 2018

OLOHUONEEN UUSI ILME

Miten yhden taulun vaihdolla tuli niin suuri muutos olohuoneeseemme? Sain viikko sitten viikonlopun kiireettömyydessä inspiraation ottaa kaapin perukoilta pensselit, maalit ja keskeneräisen taulupohjan esille ja maalata todella pitkästä aikaa. Edellisestä maalaus kerrasta kun tulee varmasti jo melkein vuosi! Liian kauan on tämä harrastus ollut unohduksissa, vaikka kyllähän sitä aina siihen on aikaa mitä todella haluaa tehdä... ehkä ei ole vain ollut inspiraatiota?

 
Siinä inspiraatiopuuskassa sain maalattua taulun valmiiksi ja vaihdoin olohuoneen mustavalkoisen taulun uuteen, juuri ja juuri maalit kuivuneeseen, ruskeahkoon maalaukseen. Miten rauhoittava tunnelma tuolla uudella maalauksella onkaan olohuoneen tunnelmaan. Niin meidän kodin sävyt. Maanläheiset sävyt. Nyt haluaisin heti tilata lisää maaleja, maalituubit alkaa nimittäin olla tyhjinä, ja jatkaa taas maalaamista mahdollisimman pian. On kyllä niin rentouttava harrastus.
 
  Seuraa Villa H: 
 

 

09 marraskuuta 2018

TUNNELMALLINEN JOULUILTA JA PÄIVÄ HELSINGISSÄ

miniloma, Stockmann, päivä Helsingissä, joulun tunnelmaa, joulu
miniloma, Stockmann, päivä Helsingissä, joulun tunnelmaa, joulu
miniloma, Stockmann, päivä Helsingissä, joulun tunnelmaa, joulu

Istun junassa, katson ulos hämärään ja usvaiseen maisemaan. Näkymää ei ole kauas. Nautin hiljaisesta junan vaunusta höyryävä kahvikuppi pöydällä koneen vieressä. On aikaa kerrankin olla vain ja kirjoittaa ajatuksia ylös. Miettiä tulevaa joulua, mitä kaikkea kirjoittaisinkaan blogiini. Ajatukset kulkeutuvat jouluun syystäkin, eilen olin niin tunnelmallisessa IKEA-jouluillassa. Kattaus oli ihana eripari lautasineen ja tuoleineen. Ei haittaa laisinkaan jos juhlakattaukseen käyttää monenlaisia astiastoja sekä pöydän ympärille kerää kaikki talon erilaiset tuolit, enneminkin kotoisaa ja tunnelmallista.

IKEA-jouluilta, IKEAsuomi, joulun tunnelmaa, joulu, joulu inspiraatio, sisustus
IKEA-jouluilta, IKEAsuomi, joulun tunnelmaa, joulu, joulu inspiraatio, sisustus
IKEA-jouluilta, IKEAsuomi, joulun tunnelmaa, joulu, joulu inspiraatio, sisustus, G!8 sali

 

Nähtävillä oli joulun runsasta ja värikylläistä sisustusta, kattausta ja tuoksua sekä tarjolla herkullista vegaanista riisipuuroa. Ilta koostui yhdessäolosta ja uusista tapaamisista. Takana on ihanan piristävä minimatka ja joulun odotuksen aloitus.

IKEA-jouluilta, IKEAsuomi, joulun tunnelmaa, joulu, joulu inspiraatio, sisustus
vegaaninen riisipuuro, jouluinen kattaus, IKEA-jouluilta, joulu, kattaus
IKEA-jouluilta, IKEAsuomi, joulun tunnelmaa, joulu, joulu inspiraatio, sisustus


Ennen iltaa ehdin kierrellä hieman kaupoilla, Muji – Zara – Stockmann kierros. Ostoksina itselle pari uutta kynttilää sekä housut ja hotellille luettavaksi uusin numero Glorian Koti – lehdestä, joulukoteja siinäkin. Hotellihuonekin oli sattumoisin niin jouluisen oloinen boordeineen ja tumman vihreineen verhoineen.

miniloma, villa h
Glorian Koti - lehti, joululehti, sisustusinspiraatio
 

Tällä kertaa ei ollut kameraa matkassa, joten postaus on kuvitettu puhelinkuvin eilisestä Helsinki-päivästä.
 

 
  Seuraa Villa H: 
 

08 marraskuuta 2018

VINKKEJÄ ISÄNPÄIVÄKAKKUUN

valkosuklaajuustokakku, resepti

 
Sunnuntaina juhlitaan isiä ja kokosin tähän suosikki kakkureseptejä, mitä olen blogissani julkaissut. Jos et ole vielä päättänyt mitä leipoa isälle tai ukille isänpäivän kahville niin tässä muutama vinkki, klikkaamalla nimeä pääsee resepteihin:

 
 
Suussa sulavat makeat kakut:
 
 
porkkanakakku, resepti
britakakku, resepti
appelsiini-puolukkajuustokakku, paistettava juustokakku
MANSIKKAINEN POPCORN-VALKOSUKLAAKAKKU, resepti

 
 
Porkkanakakku (pohjan ohjetäytteeksi kuorrutetta sekä itsetehtyä kinuskikastiketta ja passionhedelmää)
 
 
britakakku, villa h, resepti
mustikkainen juustokakku, cheese cake, resepti
MANSIKKAINEN POPCORN-VALKOSUKLAAKAKKU, villa h, resepti
pavlova, villa h, resepti, marenkileivos

 
 
 
sekä pari herkullista voileipäkakkua:
 
 
herkullinen voileipäkakku, resepti
 
 
 
 Toivottavasti näistä olisi jotain vinkkiä! Ihanaa torstaita!
 

 
  Seuraa Villa H: