29 lokakuuta 2023

HALLOWEEN-JUHLAT - KORISTELUA

 

 

Äiti, nämä on parhaat juhlat ikinä- huudahti A eilen kesken juhlien menossa serkkujen kanssa takapihalle leikkimään haamuhippaa. 

 


A toivoi halloween-juhlia ja minähän innostuin suunnittelemaan ja koristelemaan kotia. En lähtökotaisesti tykkää ostaa turhaa krääsää, joita käytetään vain kerran vuodessa. Mutta juhlia varten hankin yhden pussin hämähäkinseittiä, pussillisen hämähäkkejä ja yhden suuren hämähäkin. Nämä taisivat kustantaa reilu 10 e.

 



A:n huoneeseen ja leikkihuoneeseen virittelin hämähäkin seittiä pitkin poikin huonetta lattiasta kattoon ja sinne ripottelin hämähäkkejä sekä vaahteran lehtiä.

 


Syöttötuolin, pehmolelun ja lakanan yhdistelmästä tein haamun. Kankaan palasesta leikkasin silmät ja sisälle virittelin patterilla toimivat jouluvalot. Mustasta suodatinkankaan jämästä tein hahmon keppihevosta apuna käyttäen. Lisäksi meiltä löytyi ennestään kultaisia hämähäkinseitti koristeita, mustia, beigejä ja valkoisia pompom-palloja sekä vaaleita kurpitsakoristeita.

Ja aika kivasti näillä koristeilla pääsi tunnelmaan. Leikkihuoneessa oli halloween musiikkia ja hämärää tunnelmaa.

 


 

Mandariineista ja kurkkupaloista sai kurpitsat, kurkuista haamuja jne. Kasvistikkuja, popcorneja, sipsejä, paljon halloween karkkeja, haamuporkkanapiirakkaa sekä nakkeja, pitsaa ja napoleon kakkua oli tarjolla. Juomana Pirkka -ohjeella tehtyä vihreää juomaa.

 


Järjestin A:n huoneeseen haamuaskartelua, valkoisesta harsosta ja vanulapuista tuli kivat haamut, joita oli nopea lasten askarrella. Vielä vähän kasvomaalausta ja tatuointien tekoa.

 


Ilta mennä hurahti vauhdilla 30 hengen porukalla. Meitä oli 11 aikuista ja 19 lasta, joten vilinää riitti 😊.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

22 lokakuuta 2023

MAKUUHUONE ENNEN MAALAUSTA

 

Viime yö oltiin vähän niin kuin lomamatkalla, ei sen kauempana kuin vierashuoneessa. Nimittäin monen vuoden pohdinta maalaisiko makuuhuoneen seinät vähemmän keltaisella sävyllä tuli vihdoin päätökseen, kun kävin alku viikosta maalaustarvikkeet rautakaupasta. Sävyksi olin suunnitellut Teknoksen Hyggeä, mutta rautakaupassa se näytti punertavalta, niin sävy vaihtui lennosta.

 

 

Makuuhuoneemme ikkuna on etelään ja auringonvalossa nämä seinät taittavat niin keltaiseen, no aika kellertävä beigen sävy näissä onkin, että halusin jotain harmaampaa. Muuten tykkään tästä pehmeästä ja lämpimästä tunnelmasta niin paljon, että samalla värillä mennään. Nämä kuvat on otettu ennen maalausta.

 


Aloitin maalausurakan eilen vasta iltapäivästä, maalarinteippi loppui kesken, joten yläreunan vedin vapaalla kädellä ja lopulta siinä puuhassa hurahti koko ilta. Maalauskertojen välissä käytin koirat lenkillä ja sitten taas jatkamaan. Ja koska toinen koirista haluaa nykyisin nukkua mun sylissä tai vieressä, tuli M nukkumaan vaatekaappiin ja seuraamaan maalausta.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

18 lokakuuta 2023

SYYSLOMALLA


Vaikka meillä on vasta päiväkotilainen niin meillä vietetään lomia myös silloin kuin koululaiset lomailevat, koska en halua viedä A:ta varahoitopaikkoihin. Niin ihana kun tämä on mahdollista näin yrittäjän toimiessa. Tänä vuonna meillä vuosi alkoi joululomalla, helmikuussa oli lomamatka Kap Verdelle, sitten hiihtoloma, 9 viikon kesäloma, syysloma ja sitten taas vuosi loppuu joululomaan. Melkein voisi sanoa, että yhtä lomailua.

 


Tarvittaessa pystyn tehdä töitä A:n ollessa kotona ja tarvittaessa hän on minulla töissä mukana. Milloin palaverissa tai milloin työmaakäynnillä. A on tottunut töissä kävijä, jos niin voi sanoa. Ja sitten tarvittaessa palkkaan hänelle kaverin kotiin tai pyydän serkkuja yöksi. Sillä silloin kun on kavereita niin eipä tarvitse itse olla kuin ruuankeittäjänä. 

 


Koska lapsuus on niin lyhyt aika ja töitä olen jo ehtinyt tekemään ja ehdin vielä myöhemminkin, nautin näistä lomapäivistä. Vuosia sitten en pitänyt lomaa oikeastaan milloinkaan, tai pidin silloin kun ei ollut töitä tai oltiin lomamatkalla. Nyt otetaan takaisin kaikki ja vähän enemmän.

 


Nyt alku viikon meillä oli kolme serkkua yökylässä, minä järjestelin lääkekaappia ja työkalulaatikoita jne. A:lla on heppailupäivä ja kaverisynttärit vielä tällä viikolla ja minulla daalianmukulat odottavat vielä nostoa, mutta muuten me taidetaan lomailla vain ilman suunnitelmia, aika ihanaa.

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin