28 heinäkuuta 2023

KAP VERDE

 

 

Postikortteja helmikuiselta lomamatkalta Kap Verdeltä. Kesäisin tykkään lomailla kotona Suomessa ja matkat ulkomaille on kiva tehdä talvisin, kun täällä kylmää ja pimeää. 

 


Haaveilin alkuvuodesta lomasta lämpimästä mutta ei pitkistä lennoista, niinpä kohteeksi valikoitui Kap Verde (tosin kestihän ne lennot suuntaansa noin 10 h sinnekin). Oli ihan kiva kohde käydä, minne riittää yksi reissu elämän aikana. Saari keskellä merta oli sen verran tuulinen, että en uskaltanut kertaakaan uimaan, tuntui niin kylmältä niin uima-altaassa kuin meressä. A taas painui heti kohteeseen saavuttua lastenaltaaseen uimaan. 

 


Meillä oli All Inclusive, mikä on mielestäni juuri paras valinta lapsen kanssa matkustaessa. Ruokaa ja juomaa on aina saatavilla, kun nälkä tai jano yllättää. Lisäksi valikoimme hotellin, jossa oli lapsille ohjelmaa, kerhoa ja lastenallas liukumäkineen sekä leikkipuisto.

 


Seuraavan kerran haluan suunnata lämpimämpään kohteeseen. Joku 30 astetta olisi juuri sopiva lämpötila lomamatkalla auringossa. Jossa voitaisiin aamusta iltaan pulikoida A:n kanssa.

 

 

Minusta on niin ihana, miten helposti lapset saa uudessa paikassa uusia ystäviä. Heti ekailtana A löysi kaverin kenen kanssa leikki koko lomaviikon. Ja muita kavereita eri altailla pitkin viikkoa. Ei haittaa, vaikka aina ei ollut edes yhteistä kieltä, leikit sujuivat silti mainiosti.

 


Loma oli juuri sitä mitä kaipasi talveen ja arkeen. Otin tietokoneen matkaan, mutta en avannut sitä koko viikon aikana. Oltiin rannalla, uima-altaalla ja joka ilta lapsille oli Mini Disco Lollo ja Bernie maskottien kanssa. Lomalla parasta onkin olla vain yhdessä perheen kanssa, syödä rauhassa yhdessä ja puuhata just sitä mitä pienin haluaa.

 

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

16 heinäkuuta 2023

VIHDOIN LOMALLA

 


Niin se vaan yrittäjän kesäloma on mennyt töitä tehden, mutta nyt olen pari viikkoa oikeasti lomalla niin että yritän pitää työkoneen kaapissa. Kun on epävarmat ajat niin ei sitä viitsi olla töitä tekemättä silloin kun niitä on. Syksy voi olla sitten taas hiljaista aikaa niin silloin voi sitten lomailla.

 


Mutta onhan me jo ehditty tehdä kaikkea. Muutama reissu kauemmaksi, käyty Sinkkolan kotieläinpihassa, tivolissa, sirkuksessa ja nautittu vain kotona olosta tekemättä mitään sen ihmeempää. Ja sehän se on pääasia että A:lla on mieleinen loma. Ja hänelle riittää ihan vain kotona olo, kunhan saa vain useasti kavereita. Hän on ollut parilla heppaleirillä ja heppapäivässä, yökylässä serkuilla ja hänellä on ollut serkkuja yökylässä ja leikkimässä. Ollaan me ehditty mummolaan yökylään kanssa.

 


Oon nauttinut nurmikon leikkuusta ja vehreästä pihasta. Kiertänyt iltaisin pihamaalla katsomassa mitkä kukat nyt kukkii ja innolla odottanut daalioiden kukintaa. Ihanaa kun onnistuin ainakin melkein daalioiden kasvatuksessa, tuntuu että sehän on helppoa, vaikka isommat daaliat olisi kannattanut jättää latvomatta. Ne kun nyt on niin hidaskasvuisia, että voi tulla ensin syksy ja talvi ennen kukintaa. Tai tuon ne jossain vaiheessa lasitetulle terassille lämpimämpään. Kuvissa kesäkuun tunnelmia pihamaalta

 


Parasta kesässä on ollut se ettei olla suunniteltu mitään, menty fiiliksen mukaan. Ja tuntuu että me ollaan tehty jo vaikka mitä vaikka ollaan oikeastaan oltu vain kotona. Aika ihanaa. Nyt me odotellaan yövierasta, ystävääni jota en ole varmaan kahteen vuoteen nähnyt.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin