04 maaliskuuta 2018

ELÄMÄN PIENET VALINNATElämän pienet valinnat.
 
 
"Harmillisen usein kuulee ihmisten pohtivan, sitä miksi ei ehdi tehdä kaikkea mitä haluaisi. Ihmiset tuntuvat myös ajattelevan, että toisilla on enemmän aikaa. Itse olen huomannut, että sama aika kulkee meidän jokaisen elämässä, vaikka kuinka toivoisi enemmän tunteja omaan vuorokauteen. Tämän vuoksi on tärkeä arvottaa oman elämän kannalta tärkeät asiat. Se mikä on itselle tärkeää ei välttämättä toiselle merkkaa yhtään mitään. Toisten elämässä taas voi olla sellaisia ajanviettotapoja joita et itse ymmärrä, mutta ne on taas hänelle tärkeitä. Itseasiassa tähän perustuu elämän rikkaus, onneksi emme ole kaikki samanlaisia."
 
 
Millaisia valintoja teette elämässä, että pystytte toteuttamaan itsellenne mieluisia asioita?

 Marjamailla-blogin Marja heitti kivan haasteen, kiitos tästä kivasta haasteesta, mieluusti tähän tartuin.

villa h, sisustus, ruokailutila, tolix tuolit, formakami valaisin
 

Minun mielestäni kaikkeen siihen mitä haluaa oikeasti tehdä, löytyy aina aikaa. Ja niinpä koen ettei minun tarvitse tehdä valintoja niitten asioiden kesken mitä tykkään tehdä. Tietysti aina toisinaan on vähemmän aikaa  esimerkiksi harrastaa jos vaikkapa töitä on kertynyt enemmän, mutta sitten tehdään hommat vain entistä tehokkaammin.

Tässä tulee minun listaus asioista, mitkä ovat minulle tärkeitä ja mistä löydän niille aikaa:

hyvinvointi

 

Hyvinvointi

 
Hyvinvointi: Oma jaksaminen ja peruskunnon ylläpito ovat tärkeimpiä asioita elämässä. Arki aamuisin herättyäni käytän koirat kävelyllä, annan heille ruuat ja alan itse treenaamaan. Minulle aamutreenit sopivat parhaiten. Tämän lisäksi harrastan kerran viikossa sählyä ja tietysti joka päivä ulkoilen koirien kanssa monta monta kertaa. Tärkeää on myös säännöllinen ja terveellinen ruokailu, mutta herkutteluun on aina lupa. Liikunta, ulkoilu ja säännöllinen ruokailu tuo niin paljon energiaa ja virtaa.
 
takkatuli, olohuone, sisustaminen, koti

Perhe

 
Minulla on aina aikaa ottaa sisaruksien lapsia hoitoon kun siihen on tarvetta. Tai jos he haluavat yökylään niin meille saa aina tulla ♥. Teen kotona töitä, joten minulla on myös mahdollisuus olla samalla lasten kanssa ja tehdä vaikkapa illemmasta työt koneella. Perhe on tärkeä ja vietän mieluusti aikaa heidän kanssaan. Meillä käykin viikoittain vieraita ja käymme myöskin viikoittain molempien vanhemmilla.
 
koirat, chihuahua
koirat, chihuahua

Koirat

 
Meillä on kaksi niin rakasta chihuahua-koiraa. Vietänkin heidän kanssa lähes 24h tuntia päivästä toiseen. Maksimissaan 4 tuntia ollaan kerrallaan erossa. Lenkkeillään, leikitään, peuhataan, rapsutellaan ja lekotellaan. Olen monesti sanonutkin että jos en työskentelisi kotona, ei meillä voisi olla koiria. He joutuisivat olla niin paljon yksin. Luulen että he ovat erittäin onnellisia koiria ♥. Se mikä on vähentynyt koirien tullessa meille, on matkustelu. Matkustaminen on yksi meidän rakkaimmista yhteisistä harrastuksista ja tekisimme sitä varmasti paljon enemmän jos meillä ei olisi koiria. Nimittäin ei noista raaski olla kuin viikon kerrallaan erossa! Mutta kyllä silti matkustamiseenkin on aina aikaa.
 
kodinhoitohuone, kodinhoito

  

Kodinhoito ja sisustaminen

 
Puhdas, siisti ja kaunis koti on minulle erityisen tärkeää. Työskennellessä kotona on tärkeää että koti on viihtyisä, näin saa keskitettyä ajatukset työntekoon ja luovuuteen. Joka maanantai teen perusteellisen siivouksen sekä pesen viikon pyykit ja silitän edellisen viikon puhtaat pyykit. Näin viikko alkaa tehokkaasti ja viikon loppupuolella voi vain sitten imuroida nopeasti uudestaan. Teen tiskit aina silloin kun touhuan keittiössä, esim. jos leivon, laitan astiat heti sen jälkeen koneeseen ja teen käsitiskin. Ja sama homma ruokaa tehdessä. Näin ei pääse kertymään tiskipinoa altaaseen ja keittiö näyttää aina puhtaalta. Meillä minä olen se joka tekee kotityöt. Koska minulle ne on rentouttavaa puuhaa ja mielelläni teen ne yksin.
 

aamupala, aamupuuro, kahvi

Aamupala

 
Jos päivä on kiireinen, muista ruokailuista saatan joustaa ostamalla esim. puolivalmista tai syön vauhdissa jotain nopeaa, mutta aamupalasta en jousta. Treenin jälkeen syön aamupuuron marjoilla, oliiviöljyllä sekä raejuustolla. Kuumennan maidon mikrossa ja vaahdotan sen ennekuin kaadan kahvit kuppiin ja nautin aamukahvin kaikessa rauhassa.
 
työhuone, blogi, villa h blogi

 Blogi

 
Koska bloggaaminen ja valokuvaus ovat mieluisia harrastuksia, niille löytyy aina aikaa. Kuvaan yleensä aamupäivisin ja kirjoitan ja päivitän blogia inspiksen tullessa joko iltaisin tai aamupäivisin. Jos olen illalla liian väsynyt, menen nukkumaan ja teen postauksen aamulla loppuun.

makuuhuone, yöunet
 

Yöunet

 
Nukun joka yö lähes 9 tuntia. Nykyään en jaksa enää valvoa. Jos väsyttää, jätän hommat kesken ja jatkan aamulla. Tosin olen reilu 2,5 vuotta herännyt lähes joka yö ainakin kerran. Jos en käytä koiria ulkona niin herään siihen kun koira tapittaa tassut sängynreunalla ja nostan sitten kainaloon. Yöunista en nykyään enää tingi, toisin kuin opiskeluaikaan ja joskus kouluun tuli mentyä tunnin yöunilla. Huh.
 
leikkokukat, hortensia

Leikkokukat

 
Meillä on lähes aina leikkokukkia. Hortensiat ja pionit ovat lempikukkiani ja aika usein meillä on hortensioita sohvapöydällä. Leikkokukat ovat vaan niin ihania ja tuovat kotoisuutta ja iloa kotiin. Käyn välillä kukkakaupassa ja välillä ostan kukkia ruokakaupasta. Yritän hoitaa kukkia hyvin, jotta ne kestävät pitkään kauniina.
 
 
Laittakaa kommenttiboksiin teidän vastaukset: Millaisia valintoja teette elämässä, että pystytte toteuttamaan itsellenne mieluisa asioita?
 
 
 
Follow me on:

 

 
 

2 kommenttia:

  1. Tämä on ehkä hullunkuuloista, mutta yrittäjyys: vuodenvaihteessa siirryin yrittäjäksi ja vaikka vielä tässä vaiheessa se ei suurta leipää pöytään vielä tuo, se tuo paljon muuta: vapauden ja tietynlaisen rentouden. En ole sidoksissa tiettyyn työaikaraamiin vaan voin suunnitella päiväni juuri kuten haluan ja tämän ansiosta mm.kotihommat ym.ei ole enää "työpäivän päätteeksi hitsi nekin vielä ja ei jaksaisi eikä kiinnosta" vaan huomattavasti rennompaa. En vaihtaisi tätä flowta pois, ellei todellatodella olisi pakko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta! Mulla on jo 8 vuotta yrittäjyyttä takana enkä osaisi enää muualle lähteä töihin. Kuukausipalkan pitäisi olla reilusti suurempi kuin mitä tienaan nyt, että kannattaisi lähteä. Ja lähtisinkö siltikään... Se just että saa itse määrätä milloin tekee töitä ja miten paljon. Yleensä työt menee niin sykleissä. Kerralla valtavasti hommia ja sitten taas hiljaista. Ja silloin kun on kiire töissä niin tykkään painaa aamusta iltaan päivästä toiseen. Sitten osaa taas nauttia kun on hiljaisempaa :). Tsemppiä sinne yrittäjyyden alkutaipaleelle ♥

      Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.