21 maaliskuuta 2018

SISUSTAMINEN JA RAHAKaupallinen yhteistyö, Sortter
 
Villa H blogi, sisutaminen ja raha, ruokailutila, kahvihetki, olohuone
olohuoneen kevät, chihuahua,
 
Sisustaminen ja raha. Kiinnostaako teitä lukea esimerkiksi siitä missä säästän ja mihin panostan? Paljon sisustamiseen menee rahaa vuodessa tai kuukaudessa? Kuka meillä kustantaa sisustamisen ja pienet pintaremontit? 


"Tämä on ensimmäinen koti, jota todella olen päässyt sisustamaan ja mihin olen hankkinut itse kalusteet."


Muutin kotoa 19-vuotiaana. Viisi vuotta asuin ystävieni kanssa viidessä eri kimppakämpässä eikä minun tarvinnut oikeastaan tehdä muuta kuin kantaa asuntoon sänky, astiat ja vaatteet. Yksi asunto oli valmiiksi kalustettu ja monessa muussa asunnossa oli kämppiksen ruokapöytä jne. Näihin asuintoihin hankin pikkuhiljaa jotain piensisustusta ja yhden hyllykön. Mieheni kanssa muuttaessa huonekalut tulivat mieheni asunnosta. Niinpä tämä nykyinen omakotitalo on ensimmäinen koti, jota todella olen päässyt sisustamaan ja mihin olen hankkinut itse kalusteet ja päässyt toteuttamaan omaa tyyliäni. Tottakai alkuun tuli myös virheostoksia ja oma tyyli oli vähän hakusessa. Niin paljon oli kaikkea kaunista. Vuosien saatossa löysin oman tyylini, millaisessa kodissa viihdyn ja  pikkuhiljaa olen sitten hankkinut kotiimme (ollaan asuttu nyt reilu viisi vuotta) huonekaluja ja piensisustusta. Edelleen on esimerkiksi väliaikaiset baarituolit keittiön saarekkeella, muutama matto ja terassin pöytä hankkimatta.

Villa H, olohuoneen sisustus, koti
olohuone, pastellinsävyt, vaaleanpunaiset tyynynpäälliset


Olen tosi harkitseva, kun ostan suurempaa huonekalua, saatan miettiä ostoa yli vuoden ajan. Kun taas toisinaan hankin sohvatyynyn sen enempää pohtimatta, kun vastaan tulee se mitä olen etsinyt. Ja on hyvä pitää mielessä se, ettei kaikkea tarvitse omistaa itse ja joitakin juttuja on kiva ihailla vain muilla. Jos haluan ostaa jotain sisustamiseen, niin haluan että rahat on tilillä tai sitten säästän ensiksi. En voisi ostaa luotolle. Meillä ei myöskään vaihdeta sohvaa tai ruokapöytää vain sen takia, ettei entinen enää miellytä silmää. Se mikä on hankittu, käytetään loppuun ennen kuin uutta hankitaan.

inspiraatio, klong constella
olohuoneen kevät sisustus, koti, interior

Ennen kuin käytän rahaa sisustamiseen, laitan siivun rahaa säästöön tilille/ sijoittamalla tulevaisuuden varalle. Jos esimerkiksi yhtäkkiä töitä ei olekaan eikä tuloja tule niin on säästöjä millä elää. Sekä myös eläkettä ajatellen, nimittäin mun maksama yrittäjän eläke ei kauheasti eläkettä kerrytä, jos sitä enää sitten tulevaisuudessa edes maksetaan. Ja tietenkin oma hyvinvointi, perhe ja koirat menevät aina sisustamisen edelle.    

 
Minun vinkkini säästöjen kerryttämisen aloittamiseen on käydä ihan ensiksi jo olemassa olevat lainat läpi (jos niitä on) ja kilpailuttaa ne. Näin voi säästää monta sataa tai jopa tuhansia euroja laina-aikana. Tutustuin yhteistyön merkeissä Sortteriin, joka on suomalainen lainojen vertailupalvelu ja sieltä löytyy myös olemassa olevien lainojen kilpailutus.  Tämän jälkeen käy läpi nykyiset menot ja mieti mitkä voisit jättää pois ja mitkä menot on ns. turhia jotka voi karsia suoraan. Ja jätä kaikki heräteostokset tekemättä.


 
Follow me on:

6 kommenttia:

 1. Kaunis koti! Ja hyvin samoilla periaatteilla meilläkin uutta ostetaan - silloin kun enää ostetaan. Tällä hetkellä ovat ostokset jäissä, sillä haaveilen pienemmästä kodista, mutta sitä haavetta ei vielä meidän isäntä ole kanssani jakanut;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos. haha, sitä ei kuule tiedä jos siellä mieli muuttuu ja uuden kodin hankinta onkin kohta edessä :).

   Poista
 2. Tää oli tosi mielenkiintoinen postaus! Itse kanssa samoilla linjoilla siinä, että luotolla ei sisusteta. Toki jos esim. olisi kylppäriremontin tai keittiöremontin välitön tarve (jotakin esimerkiksi hajoaisi), niin siihen joutuisi ottamaan lainaa, mutta en ikinä voisi ostaa esim. uutta sohvaa osamaksulla. Aika vähän on muutenkin tullut nyt opiskeluaikana uutta ostettua (koska opintotuki) ja nekin vähät mitä on ostettu, on maksettu myymällä vanhaa pois.

  Ja tuo on myös hyvä periaate, että se mitä on hankittu, käytetään ensi loppuun :) Meilläkin sohvat on rumat (ostettu aikanaan kavereilta käytettyinä, kun tähän taloon muutettiin) eikä miellytä enää silmää, mutta uusiin ei ole tällä hetkellä varaa, joten näillä on mentävä.

  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit ja kommentoit! Voisin jatkaa aiheesta myöhemmin lisää. Opiskeluaikaan ei kyllä varmasti ylimääräistä jää, joten ymmärrettävää ettei tule osteltua eikä tietenkään niin vaan pysty säästämään. Mulla on just kirppispaikka, ihana saada tavaraa kiertoon ja kaapit tyhjemmäksi (vaikka tyhjää siellä oli muutenkin) en vaan tykkää säilyttää jotain siksi että ehkä joskus saatan tarvita tai sitten en.

   Poista
 3. Hei!

  Teillä on todella kaunis ruokapöytä.
  Itselläni on hakusessa samantyylinen pöytä, valkolakattujen tuolien pariksi.
  Saisinko tiedustella, mistä pöytä on hankittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa,

   Tottakai! Ostettiin tuo pöytä Iskusta kotia rakennettaessa. Ja on Kustavin puun pöytä. Mutta valitettavasti mun mielestä tuo firma meni nurin muutamia vuosia sitten.

   Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.