22 tammikuuta 2020

ARKEA HELPOTTAVAT RUTIINIT JA PALVELUT

Villa H, olohuone, sisustus, koirat, koti, arki, rutiinit

Tässäpä tulee minun rutiinit ja käyttämäni palvelut, jotka helpottavat arkea ja tuo enemmän vapaa-aikaa päiviin ja viikkoihin.


Villa H, arki, kodin sisustus, sisustus, koira, chihuahua


Ensimmäisenä vuosia sitten käyttöön ottamani siivousmaanantai. Aloitan viikon aina siivoamalla kodin, pesemällä viikon pyykit ja vaihtamalla puhtaat petivaatteet. Tehomaanantain jälkeen loppuviikon voikin ottaa aika rennosti kotitöiden osalta.

Villa H, olohuoneen sisustus, koti,


Kerran kuussa meillä käy siivooja, joka siivoaa pesuhuoneen, vessat, eteisen peilit sekä saunan lasiseinän. Tämä helpottaa huomattavasti omaa siivousta, sillä nuo on minun inhokkihommat siivouksessa, ja nyt ne hoituvat siivouspalvelulla. Tämä on kyllä niin parasta.

arki, Villa H, välipala, koirat, lapset, tytär


Ruokakauppa ostosten kotiintoimitus kerran viikossa. Olen tilannut ruokaostokset noin kolmen kuukauden ajan kotiin toimitettuna ja tätä palvelua ei voi kun kehua. Teen tilauksen yleensä aina edellisenä päivänä K-ruoka sovelluksella, toisinaan yöllä. Tämä säästää niin aikaa kuin rahaakin. Sillä eihän tilatessa voi tilata esimerkiksi mitään herkkuja, heh. Samalla tulee mietittyä kerran viikossa koko viikon ruuat suurin piirtein eikä hävikkiä tule laisinkaan. Meillä muutenkin on ruokahävikki aivan minimissä.

Villa H, olohuone, chihuahua, koirat, sisustus


Tuo tullessa, vie mennessä. Kuljetan kaiken aina saman tien paikoilleen jne. Näin tavarat ovat aina paikoillaan eikä niitä tarvitse etsiä. Sama on keittiöhommissa, siivoa sotkut saman tien kun ne syntyvät. Ruokaa tehdessä tai leivottaessa tiskaan astiat heti pois ja täytän koneen ja pyyhin / siivoan keittiöstä jäljet. Pyykit laitan lappeelleen samalla kun otan ne kuivumasta, näin ei koskaan synny mitään pyykkikasoja tasoille. Samalla vauhdilla vien ne yleensä aina paikoilleenkin kaappeihin, koska eihän sitä täyttä pyykkikoria voi enää minnekään penkille jättää.


Villa H, kodin sisustus, arki, rutiinit, äiti ja tytär,


Siivoan joka leikin jälkeen aina lelut paikoilleen, ennen päiväunia ja illalla ennen nukkumaanmenoa. A:n on aina mukavampi mennä taas lastenhuoneeseen leikkimään, kun kaikki on paikoillaan. Näin kotikin pysyy aina siistinä eikä tarvitse erikseen raivata tavaroita ennen siivousta esimerkiksi.Mitkä on sun arkea helpottavat rutiinit ja tavat?


  Villa H:

4 kommenttia:

 1. Oi, meille olisi kanssa omiaan siivooja kerran kuussa hoitamaan kylppärit, tätä täytyy tutkia täällä meillä. Muuten kuulostaa aika samalta omat rutiinit, paitsi en ole täällä kokeillut ruokatoimitusta, Suomessa tuli käytettyä jonkun verran, kunnes kokemukset käytössä huononi ja päädyin palaamaan siihen, että kävin itse kaupassa.
  Ihania kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä parasta kun siivooja käy tekee nuo tilat ja putsaa viemärinkin kerran kuussa. Eipä enää mee hiuksista tukkoon. Meillä onneks toimii hyvin tuo ruokakauppatilaus. Tilaan k-marketista. Käyn välillä täydennystä sit cittarista. Kiitos Jenni ❤ ja ihanaa viikonloppua!

   Poista
 2. Kiva idea tuo siivousmaanantai, täytyypä ehkä itsekin ottaa käyttöön. Nykyään siivoilen pitkin viikkoa vähän milloin sattuu aikaa riittämään. Itse en ole käyttänyt siivouspalvelua, mutta uskon, että se helpottaa arjen sujumista huomattavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tänään aamulla siivosin ja pesin kaikki viikon pyykit. Ihana kun sitten voi keskittyä loppuviikon vain pikaiseen järjestelyyn ja tarvittaessa imurointiin (koirilla on kyllä aina karvanlähtöaika...). Teen myös kotona töitä, niin tämä maanantainen siivoaminen on parasta, niin pystyy sitten keskittymään töitten tekemiseenkin :). Ihanaa maanantai-iltaa sinne!

   Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.