13 toukokuuta 2017

NÄIN SAAT HORTENSIAN KESTÄMÄÄN KAUEMMIN

hortensia, hoito-ohje, interior
hortensia, hoito-ohje, interior
hortensia, hoito-ohje, interior
hortensia, hoito-ohje, interior

Hei, ja kaunista lauantaiaamua! Hortensia on yksi lempikukistani ja mikä sen parempaa kuin se että kukka pysyy kauniina ja freesinä useita viikkoja. Tällaiselle kuin minä, joka tykkää että kotona on aina leikkokukkia, tulee edullisemmaksikin. Näin saan hortensian kestämään viikkoja maljakossa: Leikkaa uusi imupinta. Olen ostanut kukkien leikkaamista varten leikkurin kukkakaupasta. Laita maljakkoon kuumaa vettä ja virkiste. Virkisteenä käy myös pari teelusikallista sokeria. Kukan nuukahtaessa poista ensiksi lehdet veden vaihdon yhteydessä nimittäin ne vie voimaa kukalta. Leikkaa noin parin päivän välein varteen uusi imupinta ja vaihda vesi. Lisää aina veden vaihdon yhteydessä virkistettä tai sokeria ja muista kuuma vesi. Ja jos kukka ehtii vähän nuupahtaa ennen veden vaihtoa niin ei se mitään, siitä se toipuu kun saa uutta vettä ja virkistettä. Näillä keinoin parhaimmillaan olen saanut hortensian kestämään hyvänä reilu kolme viikkoa.
 
parin päivän välein
uusi imupinta
kuuma vesi 
ja virkiste.

6 kommenttia:

 1. Hortensiat ovat niin ihania 💛 täällä ruukku versiona nyt kolme ja odottelen että leikkona löytyisi pian 💗

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja kesäksi terassille pari ruukkuversiota niin on sitten leikkokukkia omasta takaa. Täällä kukkakaupassa on kyllä melkein ympäri vuoden leikkona. Kiitos samoin!

   Poista
 2. Ihana hortensia, mulla terassilla pari, mutta leikkoversio olisi kyllä aivan ihana <3 Kiitos hoitovinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hortensiat on ♥. Meinasin kans ostaa taas kesäksi ruukkuhortensiat terassille, niin sieltä voi sitten taas leikata maljakkoon kukkia!

   Poista
 3. Mulla ei oo ikinä ollut hortensiaa, mutta jospa tänä vuonna uskaltaisin ostaa, etenkin kun jaoit niin simppelit ohjeet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on leikkona tosi usein! Mutta hei suosittelen jos tykkää kukasta ;). Helppo hoitoinen ja pitkäikäinen ainakin mulla.

   Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.