08 heinäkuuta 2018

REISSUVINKKEJÄ KESÄISEEN JOENSUUHUNSisustusbloggaajien kesän haasteena on ollut kertoa matkailijan sisustusvinkit. Haasteen heitti ilmoille Visu Sillvan-blogin Suvi.
 


Innokkaat sisustajat inspiroituvat mielellään lomallakin! Haastan sisustusbloggaajat kertomaan omat mieluisimmat sisustajan reissuvinkkinsä – joko omasta kotikaupungistaan tai kohteista, jonne itse reissaavat. Paljastetaan yhdessä lukijoille ihanimmat putiikit, kauneimmin sisustetut hotellit ja ravintolat, upeimmat arkkitehtuurin helmet tai asumiseen liittyvät tapahtumat.
 
Tässä tulee vinkkini mihin kannattaa suunnata kesälomareissulla Joensuussa, kotikaupungissani. Missä sisustusputiikeissa, kahviloissa ja ravintoloissa kannattaa käydä?
 
Hakola rahi, Joensuu kahvila, Cafe Rose, matkailu,
Villa H, Cafe Rose, Joensuu kahvila, matkailijantärpit Joensuuhun

Villa H, Cafe Rose, Joensuu kahvila, matkailijantärpit Joensuuhun, matkailu, ravintola

Sisustuskaupat


KP Interiors, Torikatu 29, Joensuu. Täältä löytyy pientä ja isompaa viemistä kotiin itselle tai lahjaksi (esim. Lakrids-lakut ja putiikin omat teet ja kahvit) sekä ajattomia sisustustuotteita harmonisella väripaletilla. Tilauksesta myös upeita Classic Collectionin mattoja.

Sarustiikka Taitokortteli, Koskikatu 1, Joensuu. Sarustiikka on hurmaava maalaisromanttispainotteinen putiikki, josta löytyy muun muassa kauniit Hobstar-lasit ja kulhot sekä myös itse tehtyjä tuotteita ja upeita ruukkuja ja paljon muuta. Punatiilinen rakennus itsessään on jo niin kaunis.  


matkailu, Joensuu, Cafe Rose, Joensuu kahvila, matkailijantärpit Joensuuhun
Villa H, Cafe Rose, Joensuu kahvila, matkailijantärpit Joensuuhun,

 

Ravintolat

Local Bistro, Koskikatu 9, Joensuu. Niin kaunis ja tyylikäs ravintoja jossa on myös niin herkullista ruokaa. Tänne suuntaisin jos ravintolan sisustuksella on myös merkitystä. Local Bistron lounas on minulla vielä testaamatta ja pitääpä käydäkin nyt kesällä täällä lounaalla.
 
Kerubi, Ilosaari, Siltakatu 1, Joensuu. Niin herkullista ruokaa, mutta ravintolan sisustus ja tyyli tarvitsisi pikaista pintaremonttia ja kasvojenkohotusta. Eli ei niinkään hurmaava sisustukseltaan, mutta jos hämäränaikaan menee ja syö kynttilän valossa niin ei sitä sisustusta huomaa, vai mitä?
 
Otto Trattoria & Caffé, Kauppakatu 27, Joensuu. Muutama viikko sitten avattu ravintola ja kahvila, jota en ole vielä testannut. Saman yrityksen lounasravintolat on niin suosittuja että uskallan suositella tätäkin. Ainakin ravintolan lista tuo veden kielelle ja ravintola on houkuttelevan ja tyylikkään näköinen.
 
 Cafe Rose, Joensuu kahvila, matkailijantärpit Joensuuhun
Villa H, Cafe Rose, Joensuu kahvila, matkailijantärpit Joensuuhun
 

Kahvilat

Cafe Rose, Kauppakatu 33, Joensuu. Toukokuussa avattu niin hurmaava pastellinsävyinen kahvila. Upeita kakkuja ja leivoksia myös tilauksesta. Mukaan voi ostaa myös muun muassa kahvilan sisustustuotteita, kahvikuppeja ja kalkkimaaleja sekä kahvilassa olevia samettisia Hakolan raheja tilauksesta. Postauksen kuvat ovat tästä kahvilasta ja plussaa se että koirat ovat tervetulleita.
 
Vesikioski, Keskusaukio 4, Joensuu. Kerran kesässä on myös käytävä torilla Vesikioskin kahvilassa. Kahvilan pullavohveli on nimittäin niin herkullista ja aurinkoisena kesäpäivänä on ihana istahtaa tunnelmalliselle torille kahvittelemaan ja nauttimaan kiireettömästä kesäpäivästä.
Cafe Rose, matkailu, reissuvinkit Joensuuhun, Joensuu, ravintolat
Cafe Rose, matkailu, reissuvinkit Joensuuhun, Joensuu, ravintolat
 

 

Muita vinkkejä


Taitokorttelissa kannattaa pistäytyä. Sieltä löytyy monenlaisia pieniä putiikkeja sekä sisustuskauppa Sarustiikka ja kahvila.

Wanhan kulman puoti on kyläkauppa keskustassa josta löytyy lähiruokaa ja luomua. Suvantokatu 2, Joensuu.

Ruusupuisto Penttilänrannassa on kaunis puisto ruusujen kukinta-aikaan. 1,4 hehtaarin laajuinen ruusupuisto, jonne on istutettu yli sata eri pensasruusulajiketta.
 

Seuraa Villa H: 

 

 
 

5 kommenttia:

 1. Kiva haaste ja postaus. Ja, kiitos vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja kiva jos näistä sai vinkkejä! Ihanaa sunnuntai-iltaa sinne!

   Poista
 2. Todella huippua kun lähdit haasteeseen mukaan, kiitos! Aivan ihanan näköinen tämä kahvila ja voi miten upea tuo sohva. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hei kiitos haasteesta vielä, tätä oli ihana toteuttaa!

   Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.