01 joulukuuta 2020

IDEOITA JOULUN KATTAUKSIIN

  


Tein kaksi erisävyistä kattausta tuomaan ideoita joulunaikaan, jos jouluaattokin menee meillä kotona omalla pienellä ydinperheellä, tulee kattauksia tehtyä aika monta. Toisesta tein vaalean, johon laitoin vaaleanvihreää, vaaleanpunaista ja valkoista, ja toisesta tein perinteisen punaisen. Miten tänä vuonna punainen näyttääkään niin raikkaalta? Tykkään tehdä kotona kattaukset rennon ottein, mutta samalla haluan kumminkin panostaa juhlavuuteen. Luon kattauksen niin että siitä on iloa silmälle eikä kattaussäännöistä tarvitse välittää, ei sen puoleen, että ne olisikaan minulla hallussa.

 Lautasliinarenkaiden sijaan käytän yleensä aina leikkokukkia, jotka solmin satiininauhalla kiinni lautasliinan ympärille. Meillä on juhlapyhinä aina pellavalautasliinat käytössä ja meiltä löytyy niitä valkoisina ja vihreinä.

 

 

Tunnelmavalot ja kynttilät riittävät tuomaan valoa ruokailuun, joten laitoin kattovalaisimen tilalle amaryllikset roikkumaan ylösalaisin. Tuli kyllä ihanan moderninnäköinen tapa laittaa pöytäkukat katosta roikkumaan. Amaryllikset ovat niin kestäviä kukkia, että ne kyllä kestää hyvin ruokailun ajan ja vähän pidempäänkin ilman vettä.

 


Nyt niin trendikkäät kuivakukat käyvät myös joulukukkien kanssa hyvin yhteen. Laitoin tummanpunaisten amaryllisten kanssa pari pampaheinää ja kylläpäs näyttää todella jouluiselta. Punaiseen kattaukseen laitoin punaisia kukkia mustalla samettipintaisella nauhalla valkoisen lautasliinan ympärille. Tästäkin kattauksesta tuli kiva.

 


Meillä on tuo arabian lumiastiasto käytössä niin arjessa kuin juhlissa. Osan astioista olen saanut melkein 20 vuotta sitten lahjaksi ja nyt niitä on muutamia hajoillut käytössä. Jossain vaiheessa pitää ehkä taas täydentää astiastoa.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

2 kommenttia:

  1. Tuollaisessa ruokapöydässä kelpaisi aterioida!

    https://suninidea.blogspot.com/2020/12/kalorit-laskeva-lautanen-ja-lasi.html

    VastaaPoista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.